Home

Beste TV Onder De 1000 Euro - Vergelijk En Koop
24 februari 2024 door de elektronica specialisten van productenreview.nl

Inhoudsopgave
  1. Introductie
  2. De product vergelijker
  3. Nummer 1: LG UR76006LL
  4. Nummer 2: Samsung Crystal UHD 75CU7100
  5. Nummer 3: Philips PUS8118
  6.  Waar moet je op letten bij het kopen van een TV?
  7. Veel gestelde vragen

Dit artikel is geschreven voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe TV die geleverd kan worden voor een acceptabele prijs-kwaliteitverhouding. De specialisten van productenreview.nl zijn op zoek gegaan naar de beste TV die nog aan te schaffen is voor het maximale bedrag van 1000 euro.

De TV is dé smaakmaker van de Nederlandse woonkamer, maar hier hangt natuurlijk een prijskaartje aan. In de wereld van TV’s staan hogere prijzen niet altijd gelijk aan een geslaagde klantervaring. Een groot deel van de Nederlanders vraagt zich dan vaak na de aankoop af of er niet te veel betaald is. Een ander deel stelt zichzelf de vraag of ze niet in de mooie praatjes van de verkoper zijn getrapt.

Wat alle woonkamerbezitters van Nederland kunnen beamen is dat het goed voelt als mensen onder de indruk zijn van je nieuwe TV. Om iedereen zo goed mogelijk bij te staan in hun zoektocht naar een betaalbare TV die voldoet aan hoge verwachtingen, volgen nu de 3 best geteste TV’s van 2024 betaalbaar voor het prijskaartje van 1000 euro.

Top 3 beste TV's

1. LG UR76006LL

Beste TV (prijs-kwaliteitverhouding)

2. Samsung Crystal UHD CU7100

De beste TV van 2024 voor de gamers 

3. Philips PUS8118

Beste TV voor de seriekijker en gamer

Op welke wijze is deze ranglijst van de beste 3 tot stand gekomen?

Om de beste TV te vinden, hebben we grondig onderzoek gedaan door meerdere producten te vergelijken op aspecten zoals online populariteit, prijs-kwaliteitverhouding, functionaliteiten en consumentenervaringen. Na een uitgebreide analyse zijn de 3 producten op deze pagina als absolute toppers uit de test naar voren gekomen.

10 TV’s vergeleken

31 ervaringen gecheckt

9+ uur onderzoek

Dé nummer één is de LG UR76006LL, oftewel een model van LG’s UR76 serie. Het model biedt een elegante en strakke zwarte behuizing wat het een match maakt voor ieder type woonkamer. Het model is 168 cm breed, 103 cm hoog, 36 cm diep en weegt 32 kg. De fysieke afmetingen en eigenschappen zijn inclusief het voetje waar het model op staat. De TV heeft een indrukwekkende 4K scherpte, een kleurdiepte van 1 miljard kleuren en een verversingssnelheid van 50hz. Dit resulteert in een beeldweergave van de door jou verlangde kwaliteit.

Dit model is geen zuinige energieverbruiker, maar hij is zuiniger dan de meeste soort gelijke modellen. De helderheid wordt automatisch aangepast aan de hoeveelheid licht aanwezig in de omgeving wat een optimale kijkerservaring garandeert op ieder tijdstip van de dag. Er is een speciale functie voor de filmliefhebbers onder ons. De filmfunctie deactiveert het motion smoothing waardoor de originele kleuren ratios en frame rates woorden getoond zoals de regisseur dat daadwerkelijk bedoeld heeft. De LG UR76006LL maakt het mogelijk om de bioscoop naar het eigen huis te brengen.

Het model heeft zonder het voetje een diepte van zes centimeter, wat het een dun exemplaar maakt. LG heeft daarom erg zijn best gedaan om de ingebouwde speakers zo goed mogelijk te laten klinken. Zij zijn hierin geslaagd en hebben een bovengemiddeld geluid gecreëerd voor een grotere TV. Als er andere doeleinden zijn dan normaal dagelijks gebruik wordt een soundbar aangeraden om zo de geluidskwaliteit te intensiveren. Het model biedt verschillende verbinding opties om bijvoorbeeld ook een home cinema system te verbinden.

Pluspunten

Minpunten

Als tweede op de lijst staat het model van Samsung, de CU71. Het wordt gezien als het instapmodel voor de 4K smart TV en de features en prestaties voldoen aan de kwaliteitsstandaard gezet bij Samsungs 7000 series. Het beeld wordt onder andere ondersteund door een kristalheldere beeld processor wat zorgt voor indrukwekkend beeldmateriaal in de woonkamer. Het model biedt een eenvoudige installatie en een makkelijk te begrijpen afstandsbediening waardoor je zo snel en gemakkelijk mogelijk jouw favoriete films en series kan bekijken.

De smart TV-ondersteuning is altijd maar één knop verwijderd van alles waardoor je snel kan schakelen tussen de verschillende apps. Het model inclusief de voet is 105 cm hoog, 167 cm breed, 34 cm diep en 30 kg zwaar. De input bevat drie HMDI ports, één USB port, één kabelaansluiting en een HDR-gamefunctie. De input lag is laag wat goed nieuws is voor de fanatieke gamers. Samsungs 4K processor staat bekend om de hoge beeldkwaliteit en die belofte is ook waargemaakt in het CU71 model.

De 4K processor en het LED-paneel leveren de kleuren op een indrukwekkende manier. De helderheid weergegeven met 4K HDR was boven de 330 nits, wat vergelijkbaar is met de beste TV’s momenteel verkrijgbaar. De ingebouwde speakers produceren samen een output van 20 watts en kunnen goed omgaan met stemmen met mid-range frequenties.

Pluspunten

Minpunten

De afsluiter van onze top drie is de Philips PUS8118, een minder bekend model bij het grote publiek. De beeldschermweergave is van hoge kwaliteit, heeft een verversingsnelheid van 50hz, ondersteunt Dolby Vision HDR en HDR Plus. Al deze features verzekeren een verbeterde helderheid, contrast en kleur reproductie. Films, series, gamen, de Philips PUS8118 garandeert hoogwaardig beeldmateriaal. Het model beschikt LED ambilight aan de zijden van de TV die ingesteld kan worden volgens jou persoonlijke voorkeuren. Een rustige avond verlangt de lounge-functie, maar op een drukkere avond kan voor de ultieme game ervaring ook de game-functie ingesteld worden.

De Philips PUS8118 staat bekend om zijn sterke ambilight ervaring. Het is mogelijk om de TV over te nemen met de telefoon of tablet door middel van scherm delen. Dit betekent dat bijna iedere app binnen handbereik is via je telefoon of tablet en je minder gezeur hebt met de afstandsbediening. Het design van de Philips PUS8118 straalt écht Philips uit en word dan ook erg gewaardeerd onder de kopers van dit product. Uit de test is gebleken dat de beeldkwaliteit voldoende is maar dat er sterk wordt aangeraden om een geluidssysteem erbij aan te schaffen.

Pluspunten

Minpunten

Top 10 TV's

Waar kun je het beste een TV kopen? In onze grondige analyse hebben we duidelijk aangegeven welke TV momenteel onze beste keuze is. Als je echter nog twijfelt, geen zorgen!

Bekijk hieronder de top 10 meest populaire TV’s, verkrijgbaar bij verschillende grote online winkels. Door op de knop te klikken, word je direct doorgestuurd naar de top 10 TV’s!

Waar moet je op letten bij het kopen van een TV?

Bij het kopen van een nieuwe TV is het als het ware het samenstellen van jouw persoonlijke thuisbioscoop. Je begint met de gebruikssituatie in kaart te brengen, waarbij je je afvraagt hoe vaak je TV kijkt en waar de TV komt te staan. Het schermformaat is als het canvas van een kunstenaar; het moet passen bij de ruimte en de kijkafstand.

De resolutie van de TV is als de scherpte van een foto, waarbij hogere resoluties, zoals 4K, zorgen voor meer detail. De smart functies brengen een wereld van entertainment naar je woonkamer, met toegang tot streamingdiensten en online content.

In de kleurrijke taal van de TV-wereld zijn SDR en HDR als de nuances van een schilderij; HDR biedt een breder spectrum aan kleuren en diepere contrasten. Aansluitingen zijn als de poorten naar andere werelden, waar je je gameconsole, soundbar en andere apparaten kunt verbinden.

Geluidskwaliteit is als de soundtrack van je kijkervaring, waarbij helder geluid en diepe bastonen het verhaal tot leven brengen. Tot slot is de plaatsing als het regisseren van een scène; vermijd storende reflecties en optimaliseer de kijkhoek. Met deze aandachtspunten wordt het kiezen van de juiste tv een boeiende reis naar audiovisueel genot.

Veel gestelde vragen

Hoe groot moet mijn TV zijn?

De ideale grootte van een tv hangt af van verschillende factoren, waaronder de kijkafstand en de persoonlijke voorkeur. Een algemene richtlijn is dat de diagonale grootte van de tv in inches ongeveer gelijk moet zijn aan de helft van de kijkafstand in meters. Bijvoorbeeld, als je ongeveer 2 meter van je tv zit, zou een tv met een diagonaal van ongeveer 40 inch geschikt kunnen zijn.

Echter, persoonlijke voorkeuren spelen ook een rol. Sommige mensen geven de voorkeur aan een grotere tv voor een meer meeslepende ervaring, terwijl anderen de voorkeur geven aan een kleiner scherm voor een strakkere integratie in hun woonruimte. Het is dus belangrijk om zowel de kijkafstand als je eigen comfortniveau in overweging te nemen bij het kiezen van de ideale tv-grootte.

Moet ik een geluidsinstallatie kopen?

Als je de tv gebruikt voor normaal dagelijks gebruik, dan is een geluidsinstallatie niet noodzakelijk. Daarentegen zal een geluidsinstallatie altijd de geluidservaring van het tv kijken verbeteren. Het is lastig voor de steeds dunner wordende modellen om een optimale geluidservaring te bieden.

QLED of OLED?

De vraag is hier hoe gaat de tv gebruikt worden. De QLED hebben de beschikking tot indrukwekkende helderheid en kleurweergave en daarbij hebben ze een langere levensduur dan de OLED-tv’s. De OLED-tv’s hebben diepere zwartniveaus en een beter contrast. Als je vanuit een schuine hoek kijkt zal de beeldkwaliteit minder afnemen als bij QLED’s. De OLED-modellen zijn dunner en flexibeler.

Welke accessoires koop ik bij mijn TV?

Soundbar, home cinema system, Chromecast, HDMI kabels, tv-standaard/muurbeugel, draadloze hoofdtelefoon.

Wat is het beste TV merk om te kopen?

Er is geen best presterend tv-merk. Dat komt omdat iedere woonkamer is ingericht op een individuele manier en een tv dit op zijn eigen manier kan aanvullen. De ervaring omtrent de tv is voor iedere koper anders. Het is soms voor ouderen lastig om de afstandsbediening te gebruiken en Samsung speelt hier met sommige modellen handig op in.

Wat is 4K?

4K refereert naar de hoge resolutie van een televisie. Dit wordt gerealiseerd omdat er gebruik gemaakt door vier keer meer pixels dan een televisie met een HD-resolutie. Een HD-televisie maakt gebruik van 1280 x 720 pixels en een 4K-televisie gebruikt er 3840 x 2160. De technologie komt vanuit de bioscopen, maar zijn nu ook thuis te bewonderen in je woonkamer.

Scroll to Top