Home

Beste Scooter Van 2024 - Vergelijk En Koop
26 februari 2024 door de specialisten van productenreview.nl

Inhoudsopgave
 1. Introductie
 2. De product vergelijker
 3. Nummer 1: AGM VX50
 4. Nummer 2: La Souris E-Sourini Bosch
 5. Nummer 3: La Souris E-ID K1
 6.  Waar moet je op letten bij het kopen van een scooter? 
 7. Hoe onderhoud je een scooter?
 8. Veel gestelde vragen

Een scooter uitzoeken kan voor veel mensen nog een moeilijke bezigheid zijn. Over het algemeen zijn scooters duur en sta je om de haverklap bij de garage omdat er iets stuk is gegaan. Goedkoop hoeft is niet altijd duurkoop te zijn voor scooters. Een dure Vespa is inderdaad gebouwd uit duurdere onderdelen, maar toch is het niet nodig om zo’n duur exemplaar aan te schaven. Als een scooter goed onderhouden wordt, dan zal de scooter een even lange levensduur hebben als de dure Vespa. In dit artikel zullen dan ook de aanbevelingen voor onderhoud besproken worden. Een Vespa kan al gauw 3 tot 4 keer zo duur zijn en daar zijn dan de onderhoudskosten nog niet in meegerekend. Bij de aankoop van een Vespa realiseren veel mensen zich niet dat het onderhoud van de Vespa’s ook duurder is dan andere scooters, simpelweg omdat de onderdelen een hogere prijs hebben dan anderen.

Top 3 beste scooters

1. AGM VX50

Beste benzine scooter (prijs-kwaliteitverhouding)

2. La Souris E-sourini Bosch

Beste elektrische scooter

3. La Souris E-D1 K1

Beste betaalbare scooter

Op welke wijze is deze ranglijst van de beste 3 tot stand gekomen?

Om de beste scooter te vinden, hebben we grondig onderzoek gedaan door meerdere producten te vergelijken op aspecten zoals online populariteit, prijs-kwaliteitverhouding, functionaliteiten en consumentenervaringen. Na een uitgebreide analyse zijn de 3 producten op deze pagina als absolute toppers uit de test naar voren gekomen.

12 scooters vergeleken

41 ervaringen gecheckt

12+ uur onderzoek

De AGM VX50, een Vespa look-a-like. Dé scooter die eigenlijk alles heeft wat een Vespa heeft, behalve het dure prijskaartje. Dat deel van de bevolking met geen verstand van scooters is dan ook altijd overtuigd van het feit dat je op een Vespa rijdt. De scooter heeft een modern design, wordt geleverd in verschillende glimmende kleuren en laat je niet schrikken als er een keer wat vervangen moet worden. De onderdelen zijn namelijk één van de goedkopere in de markt. Het is een hoger model met genoeg ruimte voor twee personen. De opbergplaats is groot genoeg voor de helm en het hangslot en als je wil kan je zelf wat boodschappen kwijt in je helm, dan is hij wel echt vol. Het is verbruik van de scooter is iets hoger dan gemiddeld. Als er regelmatig op gereden wordt zal er elke week getankt moeten worden. Vandaag de dag, is een volle tank tussen de 7 en 8 euro. Een andere handige bijkomstigheid is dat de scooter voor een laag bedrag all-risk verzekerd is, zodat je je nu echt nergens meer zorgen over hoeft te maken.

Pluspunten

Minpunten

Als tweede op de lijst zijn wij op zoek gegaan naar het model dat het meeste lijkt op de nummer 1 van deze lijst, maar dan de elektrische variant. De VX50 elektrisch heeft ons lijst niet gehaald, omdat wij deze te duur vonden ten opzichte van wat er geleverd wordt. Er is daarom gekozen voor de E-Sourini Bosch.

De La Souris eSourini Bosch is een elektrische scooter die betrouwbaar en krachtig is, met een prachtig design uit Italië. Voorzien van een krachtige 2000W BOSCH-motor en een sterke accu, levert deze scooter indrukwekkende acceleratie en koppel, zelfs met twee personen op de scooter.

Naast zijn krachtige prestaties valt de eSourini Bosch op door zijn stijlvolle en gebruiksvriendelijke ontwerp. Met duurzame LED-verlichting voor optimale zichtbaarheid en handige kenmerken zoals een achterklapdrager en een afsluitbaar handschoenenvakje voor bagage, biedt de scooter praktisch gemak. Met een compacte breedte van slechts 70 cm is de scooter wendbaar, zowel in stadsverkeer als op lange rechte wegen buiten de stad.

Pluspunten

Minpunten

De nummer drie op de lijst is perfect als je op zoek bent naar een elegante en efficiënte manier om lange afstanden te overbruggen, dan is het model E-ID K1 van La Souris de ideale keuze voor jou. Deze ‘retro’ elektrische scooter, die in 2024 is beoordeeld als de beste in zijn categorie, combineert functionaliteit met stijl.

Met zijn lichte ontwerp en krachtige La Souris motor, die een topsnelheid van 45 km/u kan bereiken, onderscheidt de E-ID K1 zich. De scooter is voorzien van een verwijderbare lithium batterij die in 4 tot 6 uur volledig kan worden opgeladen, waardoor het ideaal is voor zowel lange ritten als dagelijks woon-werkverkeer.

Afgezien van zijn indrukwekkende prestaties en snelheid, trekt de E-ID K1 ook de aandacht vanwege zijn fraaie design. De combinatie van retro-ontwerp en moderne technologie maakt het niet alleen praktisch, maar ook een aantrekkelijke toevoeging aan je dagelijks leven. Met een gewicht van 71 kilogram is deze scooter eenvoudig te hanteren en op de standaard te zetten.

Pluspunten

Minpunten

Top 10 scooters

Waar kun je het beste een scooter kopen? In onze grondige analyse hebben we duidelijk aangegeven welke scooter momenteel onze beste keuze is. Als je echter nog twijfelt, geen zorgen!

Bekijk hieronder de top 10 meest populaire scooters, verkrijgbaar bij verschillende grote online winkels. Door op de knop te klikken, word je direct doorgestuurd naar de top 10 scooters!

Waar moet je op letten bij het kopen van een scooter?

Bij het kopen van een scooter zijn er verschillende belangrijke aspecten om in overweging te nemen. Allereerst is het type scooter van belang, zoals een bromscooter of een snorscooter, afhankelijk van je rijbehoefte en lokale regelgeving. Het vermogen van de scooter speelt ook een rol, waarbij het belangrijk is te kiezen voor een vermogen dat past bij je beoogde gebruik.

Daarnaast is het handig om op de wendbaarheid en het comfort van de scooter te letten. De grootte van de wielen en de vering kunnen invloed hebben op de rijervaring. Het remsysteem is een cruciaal veiligheidsaspect; schijfremmen bieden over het algemeen betere remprestaties dan trommelremmen.

Een ander punt om te overwegen is de brandstofkeuze. Scooters zijn beschikbaar in zowel elektrische als brandstofmodellen, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Tot slot is het verstandig om de prijs-kwaliteitverhouding, onderhoudskosten en garantieopties te evalueren, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen bij de aankoop van een scooter.

Hoe onderhoud je een scooter?

Om een scooter in goede staat te houden, is regelmatig onderhoud essentieel. Allereerst is het cruciaal om de bandenspanning regelmatig te controleren en aan te passen volgens de specificaties van de fabrikant. Dit bevordert niet alleen de veiligheid, maar verlengt ook de levensduur van de banden. Daarnaast is het belangrijk om de remmen periodiek te inspecteren en, indien nodig, de remvloeistof bij te vullen. Een goed werkend remsysteem is van vitaal belang voor de veiligheid van de scooterrijder. Het controleren en vervangen van olie en filters op de voorgeschreven intervallen is eveneens noodzakelijk om de motor soepel te laten functioneren.

Verder dient men aandacht te besteden aan de verlichting van de scooter. Zowel koplampen als remlichten moeten regelmatig gecontroleerd worden om optimale zichtbaarheid op de weg te waarborgen. Het schoonhouden van de scooter, zowel het exterieur als het interieur, draagt niet alleen bij aan de esthetiek, maar beschermt ook tegen corrosie en slijtage. Tot slot is het verstandig om de accu regelmatig te inspecteren en, indien nodig, op te laden. Een goed onderhouden accu bevordert de startprestaties van de scooter. Over het algemeen is consistent onderhoud de sleutel tot een betrouwbare en veilige scooterervaring.

Veel gestelde vragen

Wat kost een scooter?

De kosten van een scooter variëren afhankelijk van verschillende factoren. Over het algemeen liggen de prijzen tussen de €1.000 en €5.000, maar luxe modellen of scooters met geavanceerde functies kunnen duurder zijn. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door factoren zoals merk, model, motorvermogen, extra functies en eventuele accessoires. Het is belangrijk om zorgvuldig te overwegen welke functies je nodig hebt en wat je budget is bij het kiezen van een scooter.

Wat is een kwalitatief goede scooter?

Een kwalitatief goede scooter heeft verschillende kenmerken die bijdragen aan betrouwbaarheid, prestaties en duurzaamheid. Hier zijn enkele algemene kenmerken:

 1. Motorprestaties: Een goede scooter heeft een efficiënte en krachtige motor die zorgt voor soepele acceleratie en betrouwbare snelheden.
 2. Frame en constructie: Het frame moet stevig en duurzaam zijn, waardoor de scooter bestand is tegen dagelijks gebruik en mogelijke stoten of trillingen.
 3. Remsysteem: Een effectief remsysteem is essentieel voor de veiligheid. Schijfremmen bieden over het algemeen betere prestaties dan trommelremmen.
Wat zijn de maandelijkse kosten voor een scooter?

Benzine of elektriciteit: Voor een benzinescooter zijn de brandstofkosten afhankelijk van de brandstofprijzen en het brandstofverbruik van de scooter. Elektrische scooters hebben lagere energiekosten, maar de elektriciteitsprijs speelt een rol.

Verzekering: Een verzekering is verplicht voor scooters. De kosten variëren op basis van factoren zoals leeftijd, type dekking, postcode en schadevrije jaren.

Onderhoud: Scooters vereisen periodiek onderhoud, waaronder olieverversingen, bandenvervanging, remreparaties en algemene inspecties. De onderhoudskosten variëren op basis van het merk en model.

Is een elektrische scooter beter?

Het hangt af van je specifieke behoeften en voorkeuren. Elektrische scooters zijn over het algemeen milieuvriendelijker, hebben lagere operationele kosten en zijn stiller. Ze zijn ideaal voor korte stadsritten. Benzinescooters kunnen handiger zijn voor langere afstanden en snellere acceleratie, maar hebben hogere operationele kosten en uitstoot. Overweeg je gebruikspatroon en milieu-impact bij het kiezen.

Wat voor scooterhelm moet ik kopen?

Kies een helm die voldoet aan de wettelijke veiligheidsnormen, past bij je hoofdvorm en comfortabel zit. Integrale helmen bieden doorgaans de beste bescherming.

Is een elektrische scooter duurder in onderhoud?

Over het algemeen zijn elektrische scooters goedkoper in onderhoud vergeleken met benzinescooters. Elektrische scooters hebben minder bewegende delen, wat betekent dat er minder slijtage en onderhoud nodig is. Ze hebben geen olie nodig, hebben minder bewegende delen die kunnen falen, en er zijn geen ingewikkelde uitlaatsystemen. Bovendien zijn de operationele kosten per kilometer meestal lager voor elektrische scooters vanwege de lagere kosten van elektriciteit in vergelijking met benzine.

Een elektrische scooter heeft echter specifieke onderhoudsbehoeften, zoals het controleren van de accu en het elektrische systeem. Batterijvervanging kan een aanzienlijke kost zijn, maar moderne elektrische scooters hebben doorgaans batterijen die lang meegaan. Het is belangrijk om de fabrikantsspecificaties en aanbevelingen op te volgen om de levensduur van de batterij te maximaliseren en onnodige kosten te voorkomen. Over het algemeen bieden elektrische scooters voordelen op het gebied van onderhoud en bedrijfskosten.

Waarom zou ik een elektrische scooter kopen?

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische scooter vanwege de diverse voordelen die ze bieden. Deze scooters zijn milieuvriendelijk doordat ze geen schadelijke emissies uitstoten, wat bijdraagt aan een schonere luchtkwaliteit. Naast het positieve effect op het milieu, zijn de operationele kosten per kilometer vaak lager dan bij benzinescooters, wat resulteert in kostenbesparing voor de gebruiker. Bovendien bieden elektrische scooters een stille en comfortabele rijervaring, wat vooral in stedelijke gebieden gewaardeerd wordt. De eenvoudige bediening en brede toegankelijkheid voor opladen maken ze bovendien aantrekkelijk voor verschillende doelgroepen. Overheidsstimulansen dragen ook bij aan de populariteit van elektrische scooters, met financiële voordelen als extra motivatie voor potentiële kopers. Kortom, de opkomst van elektrische scooters wordt gedreven door een combinatie van ecologische, economische en praktische overwegingen.

Scroll to Top