Home

Beste Printer Van 2024 - Vergelijk En Koop
27 februari 2024 door de elektronica specialisten van productenreview.nl

Inhoudsopgave
  1. Introductie
  2. De product vergelijker
  3. Nummer 1: HP ENVY 6020e
  4. Nummer 2: Canon PIXMA TS6350A
  5. Nummer 3: Brother DCP-J1050DW
  6.  Waar moet je op letten bij het kopen van een printer? 
  7. Veel gestelde vragen

Bij het aanschaffen van een printer is het essentieel om goed geïnformeerd te zijn en de juiste keuze te maken, zodat je niet alleen waar voor je geld krijgt, maar ook voldoet aan je specifieke behoeften. Als experts op het gebied van elektronica begrijpen wij bij productenreview.nl dat gebruikers verschillende vereisten hebben. Daarom hebben we grondig onderzoek gedaan en een lijst samengesteld van de drie best presterende printers. Bij deze selectie hebben we rekening gehouden met cruciale factoren, waaronder het type printer (laser of inkjet), afdruksnelheid, resolutie en gebruiksgemak.

Voor thuisgebruik en kleinschalige zakelijke toepassingen zijn de onderstaande printers uitstekende keuzes.

Top 3 beste printers

1. HP ENVY 6020e

Beste printer (prijs-kwaliteitverhouding)

2. Canon PIXMA TS6350A

Beste makkelijk te installeren printer

3. Brother DCP-J1050DW

Beste printer van Brother

Op welke wijze is deze ranglijst van de beste 3 tot stand gekomen?

Om de beste printer te vinden, hebben we grondig onderzoek gedaan door meerdere producten te vergelijken op aspecten zoals online populariteit, prijs-kwaliteitverhouding, functionaliteiten en consumentenervaringen. Na een uitgebreide analyse zijn de 3 producten op deze pagina als absolute toppers uit de test naar voren gekomen.

16 printers vergeleken

17 ervaringen gecheckt

9+ uur onderzoek

De veelzijdige HP Envy 6020e is als een handige assistent voor elk huishouden, klaar voor allerlei taken. Van het printen van schoolopdrachten tot het kopiëren van concerttickets, deze alles-in-één kleuren inkjetprinter maakt het gemakkelijk. Met draadloos printen via de HP Smart-app hoef je niet in dezelfde kamer te zijn. De printer, compleet met zwarte en 3-in-1 kleurencartridges, biedt levendige afdrukken voor verschillende behoeften.

Ontdek het gemak van HP Instant Ink, waarbij je gedurende 3 maanden gratis inkt krijgt. Pas het printplan aan wanneer nodig, zonder langdurige verplichtingen. Let op de afdruksnelheid voor kleurenpagina’s als je hogere snelheden nodig hebt. De HP Envy 6020e biedt niet alleen praktisch nut maar ook dynamische beveiliging met regelmatige updates, zonder gedoe. 

Soms kan je uitdagingen ondervinden bij de verbinding met de HP Smart-app, wat frustrerend kan zijn bij draadloos printen. Een naadloze interactie is cruciaal, maar technische hiccups bemoeilijken soms deze draadloze connectiviteit. Het hands-on printen is dan altijd een goede tweede optie. Daarnaast kan de printer af en toe storingen vertonen, waarin het papier blijft steken. Dit gebeurt zelden.

Pluspunten

Minpunten

Het stijlvolle asymmetrische ontwerp van de Canon TS6350A printer huisvest veelzijdige 3-in-1-multifunctionaliteit. Een intuïtieve LED-statusbalk geeft statusupdates in één oogopslag, terwijl de wireless connectiviteit eenvoudige bediening biedt. Met 5 gescheiden inktcartridges, waaronder een speciale zwarte pigmentinkt en FINE-technologie beschikt de TS6350A over alles wat je nodig hebt om prachtige foto’s en scherpe tekstdocumenten te leveren.

Mensen met een creatieve snaar kunnen ook profiteren van de dubbele papierinvoer en experimenteren met nieuwe creatieve projecten, met media zoals strijkapplicaties en dubbelzijdig mat papier, en zich laten inspireren door de Easy-PhotoPrint Editor-app en Creative Park.

De Canon TS6350A blinkt uit in stijl, maar gemerkt is dat het inktverbruik relatief hoog is, wat kan leiden tot frequente vervanging van cartridges. Dit kan een overweging zijn voor degenen die regelmatig afdrukken. Een ander aandachtspunt is het schoonmaakproces, dat, hoewel nodig voor behoud van printkwaliteit, als omslachtig wordt ervaren. Het vereist aandacht en tijd, en dit aspect kan voor mensen die op zoek zijn naar een onderhoudsarme printer, een factor zijn om te overwegen.

Pluspunten

Minpunten

De DCP-J1050DW is de ideale all-in-one inkjetprinter, perfect voor thuisgebruik of kleine zakelijke taken dankzij zijn stijlvolle design en veelzijdige functies. Naast de gebruikelijke printfuncties biedt deze printer handige kopieermogelijkheden en geavanceerde scanopties om papieren documenten in kleur of zwart-wit te digitaliseren, allemaal eenvoudig te bedienen via het handige LCD-touchscreen.

Print moeiteloos documenten en levendige foto’s vanaf elk plekje in huis via het draadloze netwerk, direct vanaf je pc of laptop. De Brother Mobile Connect app maakt het ook simpel om te printen en scannen vanaf smartphones of tablets. Zelfs printopdrachten versturen vanaf een afstand en ze bij thuiskomst bij de printer ophalen is mogelijk. Ontdek het gemak van de DCP-J1050DW voor moderne huishoudens!

De DCP-J1050DW, hoewel veelzijdig, heeft beperkingen met het printen op karton, wat de creatieve mogelijkheden en toepassingen enigszins belemmert. Overweeg bij dergelijke behoeften een printer met specifieke ondersteuning voor kartonafdrukken.

Pluspunten

Minpunten

Top 10 printers

Waar kun je het beste een printer kopen? In onze grondige analyse hebben we duidelijk aangegeven welke printer momenteel onze beste keuze is. Als je echter nog twijfelt, geen zorgen!

Bekijk hieronder de top 10 meest populaire printers, verkrijgbaar bij verschillende grote online winkels. Door op de knop te klikken, word je direct doorgestuurd naar de top 10 printers!

Waar moet je op letten bij het kopen van een printer?

Bij het kiezen van een printer zijn er diverse factoren om rekening mee te houden, zodat je de juiste match vindt voor jouw behoeften. Overweeg allereerst het type printer dat je nodig hebt: inkjet voor hoogwaardige foto’s en kleurafdrukken, laser voor efficiënt zwart-wit afdrukken. Let op de afdruksnelheid, resolutie en het gebruiksgemak, zoals draadloze connectiviteit. Bedenk ook of je extra functies wilt, zoals scannen en kopiëren. Onderzoek de afdrukkosten, inclusief inktcartridges. Overweeg ten slotte de compatibiliteit met mobiele apparaten en eventuele specifieke behoeften, zoals het afdrukken van karton. Met deze overwegingen vind je de printer die perfect past bij jouw wensen en gebruiksscenario.

Veel gestelde vragen

Wat is de beste printresolutie?

De beste printresolutie hangt af van de specifieke toepassing en het beoogde gebruik van de afdrukken. Over het algemeen wordt een hogere resolutie beschouwd als beter, omdat dit resulteert in scherpere en gedetailleerdere afdrukken. Voor tekstdocumenten is een resolutie van 600 dpi (dots per inch) meestal voldoende, terwijl voor hoogwaardige fotoafdrukken een resolutie van 1200 dpi of meer wenselijk kan zijn.

Bij het kiezen van een printer is het belangrijk om te overwegen waarvoor je de printer hoofdzakelijk gaat gebruiken. Als je voornamelijk tekst afdrukt, is een resolutie tussen 600 en 1200 dpi geschikt. Voor fotoafdrukken, vooral als je op zoek bent naar professionele resultaten, is een hogere resolutie van 2400 dpi of meer aan te bevelen. Het is echter ook belangrijk om te weten dat hogere resoluties vaak resulteren in langzamere afdruksnelheden. Over het algemeen biedt een printer met een resolutie tussen 1200 en 2400 dpi een goede balans tussen scherpte en snelheid.

Wat voor soort printer heb ik nodig?

De keuze voor de juiste printer hangt sterk af van je specifieke behoeften en gebruiksscenario’s. Als je een veelzijdige printer zoekt die zowel scherpe tekstdocumenten als levendige foto’s kan produceren, is een inkjetprinter ideaal. Deze biedt de flexibiliteit om diverse taken aan te kunnen, van zakelijke correspondentie tot creatieve projecten. Bovendien maakt draadloze connectiviteit het gemakkelijk om vanaf verschillende apparaten af te drukken. Het is essentieel om je afdrukbehoeften en de gewenste functionaliteiten zorgvuldig te overwegen voordat je een definitieve keuze maakt.

Wat is een goede scanresolutie?

De optimale scanresolutie voor een printer hangt af van het beoogde gebruik van de gescande documenten. Over het algemeen wordt een scanresolutie van 300 dots per inch (dpi) als voldoende beschouwd voor standaardtekstdocumenten. Voor gedetailleerdere afbeeldingen, foto’s of grafische materialen kan een hogere resolutie, bijvoorbeeld 600 dpi of meer, de details beter vastleggen. Het is belangrijk om een balans te vinden tussen de gewenste beeldkwaliteit en het bestandsgrootte, omdat hogere resoluties ook leiden tot grotere bestanden. Voor nauwkeurige scans van foto’s en afbeeldingen is het raadzaam om met hogere resoluties te werken.

Wat is het verschil tussen een laser en inkjet printer?

Laserprinters en inkjetprinters zijn twee verschillende technologieën met elk hun eigen kenmerken. Een laserprinter maakt gebruik van een laserstraal om elektrostatisch geladen tonerpoeder op papier te hechten. Dit resulteert in snel en scherp afdrukken, vooral bij tekst. Laserprinters zijn efficiënt en geschikt voor grote volumes.

Aan de andere kant gebruikt een inkjetprinter vloeibare inkt die op het papier wordt gespoten. Dit maakt inkjetprinters veelzijdig voor het afdrukken van kleurrijke afbeeldingen en foto’s, maar ze kunnen trager zijn dan laserprinters. Inkjetprinters zijn vaak geschikter voor huishoudelijke taken en het afdrukken van foto’s van hoge kwaliteit. De keuze tussen beide hangt af van het beoogde gebruik en de afdrukbehoeften.

Scroll to Top