Home

2 mannen die samen een plank aan het zagen zijn met een kettingzaag.

Beste Kettingzaag Van 2024 - Vergelijk En Koop
18 Maart 2024 - door de specialisten van productenreview.nl

Wat is de beste kettingzaag van dit jaar? Dit artikel neemt je mee door de wereld van de beste kettingzagen, met een diepgaande verkenning van de top 5 modellen die op de markt beschikbaar zijn. Onze absolute favoriet, die als nummer één is gekozen vanwege zijn uitstekende prestaties en duurzaamheid, is de Hecht 962. Een kettingzaag is een veelzijdig gereedschap dat niet alleen professionele hoveniers, maar ook enthousiaste doe-het-zelvers in staat stelt om verschillende taken met gemak uit te voeren, variërend van het zagen van boomstammen tot het effectief snoeien van bomen. Deze selectie biedt gedetailleerde inzichten in de voordelen van elke kettingzaag en helpt je bij het kiezen van de meest geschikte machine, ongeacht je ervaringsniveau. Of je nu van plan bent om je tuin op te knappen of professioneel gebruik maakt van deze krachtige tool, ontdek welke kettingzaag het beste aansluit bij jouw behoeften en vaardigheden.

Top 5 beste kettingzagen

1. HECHT 962

Beste kettingzaag (prijs-kwaliteitverhouding)

2. McCulloch CS340

Beste te hanteerbare kettingzaag 

3. Bosch Universal Chain

Beste kettingzaag van Bosch

4. Mardin Mini

Beste mini kettingzaag

5. Makita DUC353Z

Beste kettingzaag van Makita 

Op welke wijze is deze ranglijst van de beste 5 tot stand gekomen?

Om de beste kettingzagen te vinden, hebben we grondig onderzoek gedaan door meerdere producten te vergelijken op aspecten zoals online populariteit, prijs-kwaliteitverhouding, functionaliteiten en consumentenervaringen. Na een uitgebreide analyse zijn de 5 producten op deze pagina als absolute toppers uit de test naar voren gekomen.

21 kettingzagen met elkaar vergeleken

34 ervaringen gechecked

5+ uur aan onderzoek gedaan

1. HECHT 962 - Beste kettingzaag (prijs-kwaliteitverhouding)

De Hecht 962 onderscheidt zich als een krachtige professionele kettingzaag, met een indrukwekkend vermogen van 4 pk en een cilinderinhoud van 62 cc. Ontworpen voor zowel zware houtsoorten als uitdagende omstandigheden, levert deze zaag uitstekende prestaties. De ergonomisch gevormde handgrepen en het antivibratiesysteem garanderen comfort en eenvoudige bediening. Voorzien van hoogwaardige OREGON-componenten, zoals het 45 cm lange zwaard en een krachtige ketting met verminderde terugslag en vibratie-reducerende snijtanden, biedt de Hecht 962 optimale zaagprestaties.

Bij het testen van de Hecht 962 zijn wij op twee punten gekomen. Allereerst is het belangrijk op te merken dat deze niet ideaal is voor het zagen van zeer dikke boomstammen, vanwege de ontworpen specificaties en vermogenslimieten. Daarnaast kan het starten van de kettingzaag enige fysieke inspanning vereisen.

Pluspunten

Minpunten

2. McCulloch CS340 - Beste te hanteerbare kettingzaag 

De McCulloch CS 340, een benzinekettingzaag van 38cc met 1.3 kW vermogen en geschikt voor een zaagblad van 14″-16″, is perfect voor incidenteel gebruik. Met handmatige kettingspanning weegt deze slechts 5.2 kg en biedt functies zoals OxyPower-technologie, Soft Start, geïntegreerd combigereedschap, vellingsrichtmiddelen, CCS en een volledig antitrillingssysteem. De McCulloch is ideaal voor grotere taken. Met een kettingsnelheid van 20 m/s en het OxyPower-systeem voor efficiënter brandstofgebruik, biedt het ook een Soft Start-systeem voor eenvoudige taken. Let op de veiligheidsuitrusting voor optimaal gebruik.

Deze kettingzaag ondervindt twee aandachtspunten. Ten eerste kan het als een nadeel worden beschouwd dat het een zwaarder model is, wat mogelijk wat extra inspanning vergt bij langdurig gebruik. Ten tweede vereist het gebruik van de kettingzaag zorgvuldigheid met betrekking tot de behuizing. Het is belangrijk om de behuizing goed te onderhouden en te vermijden dat deze beschadigd raakt.

Pluspunten

Minpunten

3. Bosch Universal Chain - Beste kettingzaag van Bosch

De Bosch UniversalChain is een krachtige en lichte elektrische kettingzaag, ontworpen voor maximaal gebruikscomfort. Met een motor van 1800 W en een kettingsnelheid van 12 m/s biedt het snelle zaagprestaties. Het compacte Bosch SDS-systeem maakt kettingspanning en onderhoud mogelijk zonder extra gereedschap. Het oliereservoir aan de zijkant met handige dop zorgt voor gemakkelijk bijvullen van het automatische kettingsmeersysteem. Met een robuuste terugslagrem voor veiligheid is deze kettingzaag ideaal voor het zagen van takken, brandhout en kleine tot middelgrote bomen.

De Bosch UniversalChain heft twee punten die benoemd moeten worden. In vergelijking met benzinekettingzagen kan deze elektrische variant iets minder vermogen leveren. Dit kan merkbaar zijn bij het zagen van zeer dikke of harde houtsoorten. Een tweede aandachtspunt is het aanpassen van de kettingspanning, wat voor sommige gebruikers als een kleine uitdaging kan worden ervaren. Het Bosch SDS-systeem maakt het weliswaar eenvoudiger, maar het vergt mogelijk wat handigheid.

Pluspunten

Minpunten

4. Mardin Mini - Beste mini kettingzaag

De Mardin accu kettingzaag is de ideale partner voor moeiteloos snoeien van bomen en takken. Met zijn krachtige motor en lichtgewicht ontwerp biedt deze draadloze mini kettingzaag optimale prestaties en mobiliteit. Voorzien van belangrijke kenmerken zoals een krachtige 21 Volt motor, lichtgewicht constructie, twee accu’s en een handige beschermkap, levert de Mardin kettingzaag draadloos gemak en indrukwekkende prestaties. Met een zaaglengte van 10 cm en een zaagsnelheid van 5m/s biedt deze kettingzaag efficiëntie en snelheid

Het gebruik van de kettingzaag kan gepaard gaan met enkele aandachtspunten. Ten eerste kan het lastig zijn om het brandstofverbruik nauwkeurig bij te houden. Ten tweede kan het model aanzienlijke trillingen produceren tijdens gebruik, wat het eindresultaat licht kan beïnvloeden.

Pluspunten

Minpunten

5. Makita DUC353Z - Beste kettingzaag van Makita 

De Makita DUC353Z, met zijn innovatieve ontwerp, biedt professionele zaagprestaties zonder brandstofkosten en milieu-impact. Deze brandstofloze accukettingzaag maakt gebruik van het efficiënte OR-60 motorsysteem, waardoor trillingen verminderen, geluid tot een minimum wordt beperkt en onderhoudsbehoeften afnemen. Met een indrukwekkende kettingsnelheid van 20 m/s en het gemak van gereedschaploos spannen en vervangen van de ketting, is het ideale kettingzaag.

Bij de Makita DUC353Z zijn meerdere dingen opgevallen. Bij langdurig intensief gebruik bestaat de mogelijkheid dat de kettingzaag licht oververhit raakt. Het is raadzaam om pauzes in te lassen om de machine te laten afkoelen. Daarnaast kan het aanpassen van de kettingspanning als een klus worden ervaren door sommige gebruikers.

Pluspunten

Minpunten

Top 10 kettingzagen

Waar kun je het beste een kettingzaag kopen? In onze grondige analyse hebben we duidelijk aangegeven welke kettingzaag momenteel onze beste keuze is. Als je echter nog twijfelt, geen zorgen!

Bekijk hieronder de top 10 meest populaire kettingzagen, verkrijgbaar bij verschillende grote online winkels. Door op de knop te klikken, word je direct doorgestuurd naar de top 10 kettingzagen!

Waar moet je op letten bij het kopen van een kettingzaag?

Bij het kopen van een kettingzaag zijn verschillende factoren van belang om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt voor jouw specifieke behoeften. Allereerst is het essentieel om rekening te houden met het beoogde gebruik. Voor lichtere klussen in de tuin, zoals snoeien en kleinere zaagwerkzaamheden, volstaat een kleinere en lichtere kettingzaag. Voor zwaardere taken, zoals het vellen van bomen of het zagen van groter hout, is een krachtiger model met een groter zaagblad noodzakelijk.

Een ander belangrijk aspect is het type aandrijving. Elektrische kettingzagen zijn geschikt voor lichtere taken en zijn milieuvriendelijker, maar ze vereisen wel een elektriciteitsbron. Benzinekettingzagen bieden meer kracht en mobiliteit, maar kunnen zwaarder zijn en vereisen regelmatig onderhoud. Accukettingzagen combineren mobiliteit met milieuvriendelijkheid en zijn ideaal voor gemiddeld gebruik.

Daarnaast is het zaagbladformaat relevant, waarbij grotere bladen geschikt zijn voor grotere taken. Ook de veiligheidskenmerken, zoals terugslagbeveiliging en een kettingrem, zijn cruciaal voor een veilige bediening. Tot slot is het aan te raden om naar het gewicht en de ergonomie te kijken, vooral als de kettingzaag gedurende langere perioden wordt gebruikt. Door deze factoren in overweging te nemen, kun je de juiste kettingzaag kiezen die aansluit bij jouw specifieke behoeften en gebruiksomstandigheden.

Veel gestelde vragen

Wat is de levensduur van een kettingzaag?

De levensduur van een kettingzaag kan sterk variëren en is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het merk en model, de mate van onderhoud, het type gebruik, en hoe goed de machine wordt behandeld. Over het algemeen kan een kettingzaag die regelmatig wordt onderhouden en op de juiste wijze wordt gebruikt, vele jaren meegaan.

Benzinekettingzagen hebben vaak een langere levensduur dan elektrische modellen, omdat ze doorgaans krachtiger en robuuster zijn. Het is echter belangrijk om de aanbevelingen van de fabrikant met betrekking tot onderhoud op te volgen, zoals het regelmatig vervangen van de bougies, luchtfilters en het slijpen van de ketting.

Elektrische en accukettingzagen kunnen ook een lange levensduur hebben bij correct gebruik en regelmatig onderhoud. Het is cruciaal om de accu’s goed te onderhouden, zoals aangegeven in de handleiding, om de levensduur van de kettingzaag te optimaliseren.

Al met al kan een kettingzaag die goed wordt verzorgd en onderhouden, afhankelijk van het type en gebruik, vele jaren betrouwbaar dienst doen. Het is echter belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen en voorzichtig met de machine om te gaan om de levensduur te verlengen.

Hoe een kettingzaag kiezen?

Type gebruik:

 • Huishoudelijk gebruik: Voor incidenteel snoeiwerk en licht zaagwerk in de tuin is een elektrische of accukettingzaag geschikt.
 • Semi-professioneel gebruik: Voor regelmatig zaagwerk, zoals het kappen van kleine bomen, is een benzinekettingzaag of krachtige accukettingzaag geschikter.
 • Professioneel gebruik: Voor intensief gebruik en zware taken, zoals het zagen van grote bomen, is een krachtige benzinekettingzaag aan te raden.

Krachtbron:

 • Benzine: Biedt kracht en mobiliteit, ideaal voor grotere klussen buitenshuis. Vereist echter regelmatig onderhoud.
 • Elektrisch: Lichter en vereist minder onderhoud, maar beperkt door het snoer of de accuduur.
 • Accu: Combineert mobiliteit met milieuvriendelijkheid. Zorg ervoor dat de accuduur voldoende is voor je taken.

Zwaardlengte:

 • Kies een zwaardlengte die geschikt is voor de taken die je wilt uitvoeren. Kleinere zwaarden zijn handig voor snoeiwerk, terwijl grotere zwaarden beter zijn voor het zagen van dikke stammen.

Gewicht en ergonomie:

 • Overweeg het gewicht van de kettingzaag, vooral als je langere tijd moet werken. Een lichtgewicht en goed uitgebalanceerd model kan vermoeidheid verminderen.

Veiligheidskenmerken:

 • Controleer of de kettingzaag is uitgerust met veiligheidsvoorzieningen zoals een terugslagrem, handbescherming en een kettingrem.

Onderhoud:

 • Kijk naar het onderhoud dat de kettingzaag vereist. Benzinekettingzagen hebben doorgaans meer onderhoud nodig dan elektrische of accumodellen.

Merk en betrouwbaarheid:

 • Kies voor gerenommeerde merken die bekend staan om kwaliteit en duurzaamheid. Lees recensies en vraag advies aan professionals indien nodig.

 

Hoe lang moet een kettingzaag zijn?

Kleinere zwaardlengte (tot 30 cm)

 • Taken: Licht snoeiwerk, het zagen van dunne takken, algemeen tuinonderhoud.
 • Geschikt voor: Elektrische en accukettingzagen.

Gemiddelde zwaardlengte (30 tot 40 cm)

 • Taken: Snoeien van middelgrote takken, het kappen van kleinere bomen, algemene huishoudelijke klussen.
 • Geschikt voor: Elektrische, accu- en lichtere benzinekettingzagen.

 

Langere zwaardlengte (40 cm en meer)

 • Taken: Zwaarder snoeiwerk, het zagen van dikke stammen en bomen.
 • Geschikt voor: Krachtigere benzinekettingzagen.

 

Wat zijn goede merken voor een kettingzaag?


Bij het kiezen van een kettingzaag is het van essentieel belang om rekening te houden met je specifieke behoeften en het beoogde gebruik. Gerenommeerde merken zoals Stihl, Husqvarna, Makita, Echo, Oregon en Dolmar bieden diverse modellen die variëren in kracht, grootte en brandstoftype. Stihl staat bekend om zijn hoogwaardige Duitse benzinekettingzagen, terwijl Husqvarna zowel robuuste benzine- als elektrische modellen aanbiedt. Makita, een Japans merk, richt zich op krachtige elektrische en accukettingzagen. Echo en Oregon leveren zowel benzine- als elektrische opties, en Dolmar, nu onderdeel van Makita, staat bekend om zijn hoogwaardige benzinekettingzagen. Het is raadzaam om beoordelingen en ervaringen van andere gebruikers te raadplegen om een weloverwogen keuze te maken die aansluit bij jouw specifieke eisen en verwachtingen.

Scroll to Top