Home

persoon gebruikt een heggenschaar om hoog graas te snoeien.

Beste Heggenschaar Van 2024 - Vergelijk en Koop
22 Maart 2024 - door de specialisten van productenreview.nl

In de wereld van tuinieren en landschapsverzorging is het kiezen van het juiste gereedschap essentieel voor het behalen van optimale resultaten. Een van de meest onmisbare gereedschappen voor het onderhoud van heggen en struiken is de heggenschaar. Wij zijn op zoek gegaan naar de beste heggenschaar van 2024. Maar met zoveel opties op de markt kan het vinden van de juiste heggenschaar een uitdaging zijn. In dit artikel gaan we dieper in op de vijf beste heggenscharen die momenteel beschikbaar zijn, met de Bosch Advanced Hedgecut als nummer één keuze. Net zoals een stofzuiger essentieel is voor het schoonhouden van je huis, biedt een hoogwaardige heggenschaar tal van voordelen voor het efficiënt en effectief onderhouden van je tuin. Of je nu een beginnende tuinier bent die net begint met het verzorgen van je buitenruimte of een ervaren professional op zoek naar een upgrade, dit artikel is bedoeld om je te helpen het perfecte gereedschap te vinden dat past bij jouw behoeften en vaardigheden.

Top 5 beste heggenscharen

1. Bosch Advanced Hedgecut

Beste heggenschaar (prijs-kwaliteitverhouding)

2. Makita DUH751Z

Beste heggenschaar van Makita

3. BLACK+DECKER BEHTS451-QS

Beste goedkope heggenschaar

4. Hyundai Elektrische Heggenschaar

Beste goedkope heggenschaar met draad

5. DeWalt DCMPH566P1-QW

Beste steel heggenschaar

Op welke wijze is deze ranglijst van de beste 5 tot stand gekomen?

Om de beste heggenscharen te vinden, hebben we grondig onderzoek gedaan door meerdere producten te vergelijken op aspecten zoals online populariteit, prijs-kwaliteitverhouding, functionaliteiten en consumentenervaringen. Na een uitgebreide analyse zijn de 5 producten op deze pagina als absolute toppers uit de test naar voren gekomen.

17 heggenscharen met elkaar vergeleken

48 ervaringen gechecked

6+ uur aan onderzoek gedaan

1. Bosch Advanced Hedgecut - Beste heggenschaar (prijs-kwaliteitverhouding)

De Bosch Advanced Hedgecut is een krachtige elektrische heggenschaar met een vermogen van 500 W, ideaal voor het trimmen van grote heggen en dikke takken. Dankzij de energiezuinige motor en de geluiddempende behuizing is deze heggenschaar tot 80% stiller dan zijn voorgangers. Met lasergesneden messen en een tandafstand van 34 mm snoeit hij moeiteloos takken tot 34 mm dik. De slipkoppeling met hoog koppel zorgt voor veilig snoeien zonder de motor te beschadigen. Deze heggenschaar is geschikt voor diverse hegsoorten en biedt met het lange zwaard van 65 cm en de elektrische aandrijving een efficiënte snoeibeurt.

Aan de andere kant zijn er ook wat aandachtspunten die benoemd moeten worden. en eerste kan het model door sommigen als zwaar worden ervaren, wat vermoeidheid bij langdurig gebruik kan veroorzaken. Ten tweede vereist de schakelaar vaak aanzienlijke kracht om te worden ingedrukt, wat het gebruik voor mensen met verminderde handkracht kan bemoeilijken. Het is belangrijk om deze aspecten te overwegen bij de aankoop van een heggenschaar.

Pluspunten

Minpunten

2. Makita DUH751Z - Beste heggenschaar van Makita

De Makita DUH751Z accuheggenschaar maakt deel uit van het Makita LXT 18V accu platform, waardoor hij compatibel is met accu’s van hetzelfde platform. Met een zwaard van 75 cm snoeit hij grote stukken heg in één beweging en is hij geschikt voor takken tot 23,5 mm dik. De slagsnelheid is in 3 stappen aan te passen voor verschillende heggen. De messen zijn aan drie zijden geslepen, wat zorgt voor soepel snoeien met minder wrijving en dus een langere accuduur. Het apparaat weegt 4,3 kg en is uitgerust met een borstelloze motor, wat het stroomverbruik vermindert en een compacter ontwerp mogelijk maakt.

Daarentegen zijn er ook enkel opmerkingen die opgenoemd dienen te worden. Als eerste
kan bij het gebruik van een heggenschaar de duur van de batterij een beperkende factor zijn, vooral bij langdurig gebruik. Afhankelijk van de heg lengte kan een extra batterij handig zijn. Daarnaast is de prijs voor dit model hoog.

Pluspunten

Minpunten

3. BLACK+DECKER BEHTS451-QS - Beste goedkope heggenschaar

De BLACK+DECKER BEHTS451-QS is een krachtige 550 watt elektrische heggenschaar met een zwaardlengte van 60 cm, ideaal voor het efficiënt snoeien van grote heggen. Dankzij de ruime mesafstand snoei je takken tot 25 mm dikte in één beweging. De transparante beschermkap zorgt voor extra veiligheid en zichtbaarheid tijdens het snoeien. Het lichte en ergonomische ontwerp met een tweede handgreep biedt comfort en optimale controle. Ondanks het ontbreken van een draaibaar handvat, maakt de BLACK+DECKER BEHTS451-QS het snoeien van heggen een prettige ervaring.

Ten slotte zijn er ook wat aandachtspunten naar voren gekomen. In de eerste plaats het ontbreken van een draaibaar handvat bij een heggenschaar kan de greep bemoeilijken en minder comfortabel maken. Hierdoor kan het lastig zijn om moeilijk bereikbare plekken te snoeien. Daarnaast kan de zaag aan de punt van het zwaard moeilijk effectief te hanteren zijn, waardoor nauwkeurig zagen van takken bemoeilijkt wordt.

Pluspunten

Minpunten

4. Hyundai Elektrische Heggenschaar - Beste goedkope heggenschaar met draad

De Hyundai elektrische heggenschaar is een robuuste machine ontworpen voor het onderhouden van heggen, hagen en struiken. Met een krachtige 710 Watt motor en een zwaardlengte van 610 mm biedt deze heggenschaar een hoog snijvermogen en precisie. De dubbelzijdig diamantgeslepen messen zorgen voor strakke sneden met minimale schade aan de planten. Veiligheid staat voorop met geïntegreerde handbescherming, snelstop en beveiliging op de handgrepen. Dankzij de snelstop, snijdikte tot 24 mm en inbegrepen mesbescherming is deze machine gebruiksvriendelijk en veelzijdig.

Anderzijds heeft het product ook wat aandachtspunten die benoemd moeten worden. Het eerste aandachtspunt is dat het snoer slechts 35 centimeter lang is, wat de bewegingsvrijheid kan beperken en een verlengsnoer noodzakelijk maakt. Ten tweede produceert deze heggenschaar een geluidsniveau van 79 dB(A), wat luider is dan andere heggenscharen op de markt.

Pluspunten

Minpunten

5. DeWalt DCMPH566P1-QW - Beste steel heggenschaar

 

De DeWalt DCMPH566P1-QW telescopische heggenschaar biedt gebruikers een krachtige snoeioptie met een 18V accu die deel uitmaakt van het DeWalt XR 18V accu platform. Deze veelzijdige heggenschaar is uitgerust met een draaibaar handvat voor moeilijk bereikbare plekken en een telescopische steel die snoeien van hoge heggen vanaf de grond mogelijk maakt. Met een groot lemmet van 55 centimeter en een maximale snijdikte van 25 millimeter, is het ideaal voor het snoeien van grote oppervlakken en dikkere takken. De heggenschaar heeft een lange werktijd van 75 minuten.

Al met al heeft deze heggenschaar ook wat opmerkingen. Ten eerste, de mensen van de heggenschaar zijn ontzettend scherp en het is daarom van belang dat hier op gelet wordt bij de schoonmaak van de heggenschaar. Ten tweede, is het een zwaar exemplaar voor de meeste mensen.

Pluspunten

Minpunten

Top 10 heggenscharen

Waar kun je het beste een heggenschaar kopen? In onze grondige analyse hebben we duidelijk aangegeven welke heggenschaar momenteel onze beste keuze is. Als je echter nog twijfelt, geen zorgen!

Bekijk hieronder de top 10 meest populaire heggenscharen, verkrijgbaar bij verschillende grote online winkels. Door op de knop te klikken, word je direct doorgestuurd naar de top 10 heggenscharen!

Waar moet je op letten bij het kopen van een heggenschaar?

Type aandrijving:

 • Heggenschaar op stroom: krachtig, maar je hebt een stopcontact in de buurt nodig.
 • Heggenschaar op accu: snoerloos, maar minder krachtig dan een elektrische heggenschaar.
 • Heggenschaar op benzine: krachtig en snoerloos, maar lawaaiig en milieubelastend.

Meslengte:

 • Kortere messen: handig voor kleine heggen en om details te snoeien.
 • Langere messen: efficiënter voor grote heggen.

Type mes:

 • Enkelzijdig mes: goedkoper, maar je kunt alleen in één richting snoeien.
 • Dubbelzijdig mes: duurder, maar je kunt in beide richtingen snoeien.

Snoeiwerk:

 • Dikte van de takken: bepaalt de benodigde snijdikte van de heggenschaar.
 • Hoogte van de heg: bepaalt of je een telescopische heggenschaar nodig hebt.

Gebruiksgemak:

 • Gewicht: een lichte heggenschaar is prettiger om te gebruiken.
 • Handgreep: een ergonomische handgreep zorgt voor meer comfort.
 • Geluidsniveau: een stille heggenschaar is prettiger voor je oren.

Veiligheid:

 • Veiligheidsbeugel: voorkomt dat je je handen snijdt.
 • Snoerbescherming: beschermt het snoer tegen doorsnijden.

Onderhoud:

 • Gemakkelijk te reinigen: een heggenschaar die je gemakkelijk kunt schoonmaken gaat langer mee.
 • Reserveonderdelen: zijn er reserveonderdelen beschikbaar voor de heggenschaar?

Budget:

 • Heggenscharen zijn er in alle prijsklassen. Bepaal hoeveel je wilt uitgeven voordat je gaat shoppen.

Veel gestelde vragen

Wat is een goed merk heggenschaar?

Bosch: Bosch staat bekend om zijn hoogwaardige elektrische en accu heggenscharen. Ze bieden een goede balans tussen prestaties, duurzaamheid en prijs.

Stihl: Stihl is een toonaangevend merk in tuingereedschap en biedt een breed scala aan benzine-, elektrische en accu heggenscharen. Ze zijn bekend om hun robuustheid en betrouwbaarheid.

Husqvarna: Husqvarna is een ander gerenommeerd merk in de tuinsector. Ze produceren hoogwaardige benzine- en accu heggenscharen die geschikt zijn voor zowel particulier als professioneel gebruik.

Black+Decker: Voor meer betaalbare opties is Black+Decker een populair merk dat elektrische en accu heggenscharen aanbiedt. Ze zijn ideaal voor lichter gebruik in de tuin.

Makita: Makita staat bekend om zijn professionele gereedschappen en biedt ook een assortiment heggenscharen aan. Ze zijn duurzaam en krachtig, ideaal voor intensiever gebruik.

Wat kost een heggenschaar?

Elektrische heggenschaar: Voor een basis elektrische heggenschaar van een merk als Black+Decker of Bosch kun je rekenen op prijzen tussen de €50 en €150, afhankelijk van het vermogen en de kwaliteit.

Accu heggenschaar: Accu heggenscharen zijn over het algemeen duurder dan elektrische modellen vanwege de draadloze vrijheid die ze bieden. De prijzen variëren meestal tussen de €80 en €300 of meer, afhankelijk van het merk en de accucapaciteit.

Benzine heggenschaar: Benzine heggenscharen zijn over het algemeen de duurste optie, vooral vanwege hun kracht en mobiliteit. De prijzen kunnen variëren van ongeveer €100 tot €500 of meer, afhankelijk van het merk, vermogen en functionaliteiten.

Professionele heggenscharen: Voor professionele heggenscharen van merken zoals Stihl, Husqvarna of Makita kunnen de prijzen aanzienlijk hoger liggen, variërend van €200 tot €800 of meer, afhankelijk van de specificaties en kwaliteit.

Wat is beter: een elektrische of benzine heggenschaar?

Elektrische heggenschaar

Voordelen:

 • Milieuvriendelijker: Elektrische heggenscharen stoten geen schadelijke gassen uit zoals benzine heggenscharen.
 • Lichter gewicht: Over het algemeen zijn elektrische heggenscharen lichter en gemakkelijker te hanteren.
 • Minder lawaai: Elektrische modellen zijn over het algemeen stiller dan benzine heggenscharen.
 • Lager onderhoud: Elektrische heggenscharen hebben over het algemeen minder onderhoud nodig dan benzine modellen.

Nadelen:

 • Snoer: Elektrische heggenscharen hebben meestal een snoer, wat de bewegingsvrijheid kan beperken.
 • Minder krachtig: Elektrische modellen zijn over het algemeen minder krachtig dan benzine heggenscharen, waardoor ze mogelijk minder geschikt zijn voor zwaardere klussen.

Benzine heggenschaar

Voordelen:

 • Meer vermogen: Benzine heggenscharen zijn over het algemeen krachtiger en kunnen beter omgaan met dikkere takken en zwaardere klussen.
 • Grotere mobiliteit: Geen snoer betekent dat je vrijer kunt bewegen zonder rekening te houden met de lengte van het snoer.
 • Langere gebruiksduur: Met een volle tank kun je langer werken zonder te hoeven stoppen om op te laden.

Nadelen:

 • Milieubelasting: Benzine heggenscharen stoten schadelijke gassen uit en zijn daarom minder milieuvriendelijk.
 • Zwaarder gewicht: Benzine modellen zijn over het algemeen zwaarder en kunnen vermoeiender zijn bij langdurig gebruik.
 • Meer lawaai: Benzine heggenscharen zijn over het algemeen luider dan elektrische modellen.
Hoe onderhoud ik mijn heggenschaar?

Om je heggenschaar in goede staat te houden, is regelmatig onderhoud essentieel. Na elke gebruikssessie is het belangrijk om de heggenschaar schoon te maken door eventuele plantenresten en vuil te verwijderen. Dit voorkomt corrosie en verlengt de levensduur van het gereedschap. Controleer regelmatig de scherpte van de messen en slijp ze indien nodig. Een scherp mes zorgt voor een schone en efficiënte snede, wat resulteert in gezondere plantengroei. Daarnaast is het aan te raden om de bewegende delen van de heggenschaar te smeren met een geschikt smeermiddel om soepelheid en optimale prestaties te behouden. Voor elektrische en accu heggenscharen is het belangrijk om de accu of het snoer regelmatig te controleren op beschadigingen en deze indien nodig te vervangen. Tot slot is het goed om de heggenschaar op een droge en veilige plaats op te bergen om roestvorming en ongelukken te voorkomen. Door deze eenvoudige onderhoudstips te volgen, kun je jarenlang plezier hebben van je heggenschaar.

Kan ik dikke takken snoeien met mijn heggenschaar?

Over het algemeen zijn heggenscharen niet ontworpen om zeer dikke takken te snoeien. Ze zijn voornamelijk bedoeld voor het snoeien van dunne tot middelgrote takken en het vormgeven van heggen en struiken. Het gebruik van een heggenschaar voor te dikke takken kan leiden tot beschadiging van het gereedschap, zoals het bot worden of breken van de messen. Bovendien kan het overbelasten van de motor (bij elektrische of accu heggenscharen) of de motor van een benzine heggenschaar beschadigd raken.

Voor het snoeien van dikke takken is het raadzaam om een snoeischaar, takkenschaar, of een handzaag te gebruiken, afhankelijk van de dikte van de takken. Deze gereedschappen zijn speciaal ontworpen voor het snoeien van dikkere takken en bieden meer kracht en precisie dan een heggenschaar.

Het is altijd belangrijk om het juiste gereedschap te gebruiken voor de taak om optimale resultaten te bereiken en schade aan het gereedschap te voorkomen.

Scroll to Top