Home

Een persoon achter de computer die gebruik maakt van een draadloze muis.

Beste Computer Muis Van 2024 - Vergelijk En Koop
31 Maart 2024 - door de elektronica specialisten van productenreview.nl

Wij hebben de beste computer muis van 2024 gevonden. In de wereld van computertechnologie is de keuze van de juiste muis van cruciaal belang voor een optimale gebruikerservaring. Of je nu werkt, gamed of gewoon surft op het web, een goede muis kan het verschil maken. In dit artikel duiken we in de wereld van computer muizen en presenteren we de top 5 muizen die je momenteel op de markt kunt vinden. 

Op nummer één van onze lijst staat de Logitech MX Master 3S, een muis die door velen wordt geprezen vanwege zijn precisie, ergonomisch design en geavanceerde functionaliteiten. Het hebben van een computer muis biedt tal van voordelen, waaronder nauwkeurige cursorbewegingen, snellere navigatie en verbeterde productiviteit. Ben je op zoek naar de ideale muis die bij jouw behoeften past? Lees dan verder en ontdek welke muis het beste bij jou past.

Top 5 beste computer muizen

1. Logitech MX Master 3S

Beste computer muis (prijs-kwaliteitverhouding)

2. Logitech G502 X Lightspeed

Beste computer muis voor gamen van Logitech

3. Trust Verto

Beste computer muis (prijs)

4. Steelseries Rival 650

Beste computer muis voor gamen van Steelseries

5. Logitech M705

Beste simpele computer muis

Op welke wijze is deze ranglijst van de beste 5 tot stand gekomen?

Om de beste computer muis te vinden, hebben we grondig onderzoek gedaan door meerdere producten te vergelijken op aspecten zoals online populariteit, prijs-kwaliteitverhouding, functionaliteiten en consumentenervaringen. Na een uitgebreide analyse zijn de 5 producten op deze pagina als absolute toppers uit de test naar voren gekomen.

19 computer muizen  vergeleken

51 ervaringen gechecked

6+ uur aan onderzoek gedaan

1. Logitech MX Master 3S - Beste computer muis (prijs-kwaliteitverhouding)

De Logitech MX Master 3S Grafiet is een geavanceerde draadloze muis die een revolutie teweegbrengt in computernavigatie. Met de mogelijkheid om de dpi in te stellen tot wel 8.000 via een handige knop aan de bovenkant, biedt deze muis ongeëvenaarde precisie. Dankzij het MagSpeed scrollwiel kun je moeiteloos door wel 1.000 Excel-regels per seconde scrollen, terwijl de muis 90% stiller is dan zijn voorganger. Deze ergonomische muis, ondersteunt je hand en vingers op natuurlijke wijze voor optimaal comfort.

Echter zijn er ook wat aandachtspunten te benoemen. Ten eerste had de muis lichter gekund voor een optimalisatie van de ergonomische greep wat nog beter is voor de pols. Ten tweede om volledig gebruik te maken van alle functionaliteiten dient Logitech Options aangeschaft te worden.

Pluspunten

Minpunten

2. Logitech G502 X Lightspeed - Beste computer muis voor gamen van Logitech

De Logitech G502 X Lightspeed draadloze gaming muis biedt gamers ongeëvenaarde controle met een aanpasbare HERO-sensor tot 26.500 dpi. Met 13 programmeerbare knoppen kunnen gebruikers snel reageren tijdens intense gaming-sessies. De draadloze technologie zorgt voor optimale bewegingsvrijheid, terwijl LIGHTFORCE optisch-mechanische schakelaars zorgen voor een snelle en betrouwbare respons. Het vernieuwde scrollwiel heeft twee standen voor zowel snel als nauwkeurig scrollen, en de muis is beschikbaar in zowel zwart als wit.

Anderzijds zijn er ook opmerkingen. Ten eerste heeft de Logitech G502 X Lightspeed gaming muis een luider dan gemiddelde klik, wat voor sommigen als storend kan worden ervaren. Ten tweede ontbreekt RGB-verlichting in het ontwerp, waardoor de muis niet in verschillende kleuren verlicht kan worden.

Pluspunten

Minpunten

3. Trust Verto - Beste computer muis (prijs)

De Trust Verto Bedrade Ergonomische Muis is ontworpen om comfort en efficiëntie te bieden tijdens lange werkdagen. Met zijn verticale indeling zorgt de muis voor een natuurlijke positie van je onderarm en pols, waardoor spierspanning vermindert. De optische sensor met 1000/1600 dpi zorgt voor nauwkeurige bediening, terwijl de dpi-knop en twee duimknoppen het wisselen tussen verschillende instellingen en het navigeren door webpagina’s vergemakkelijken. Dankzij de 1,5 meter lange usb-kabel is de muis direct klaar voor gebruik.

Desondanks zijn er ook enkele aandachtspunten te benoemen. Ten eerste is
de Trust Verto Bedrade Ergonomische Muis mogelijk niet ideaal voor mensen met zeer kleine handen. Daarnaast vereist de muis de nieuwste Microsoft-software voor optimale functionaliteit.

Pluspunten

Minpunten

4. Steelseries Rival 650 - Beste computer muis voor gamen van Steelseries

De SteelSeries Rival 650 Draadloze Gaming Muis biedt geavanceerde gamingprestaties met zijn Quantum Wireless technologie, die een vertragingsvrije verbinding garandeert met 1ms latentie. Dankzij de TrueMove3+ optische sensor en dieptesensor geniet je van pixelprecieze tracking en een ongeëvenaarde lift-off distance controle. Deze muis is uitgerust met 3 duimknoppen voor directe toegang tot game skills en macro’s. Bovendien zorgt de accu met een levensduur van 24 uur, en slechts 15 minuten opladen voor 10 uur gamen, voor continue speelsessies.

Echter zijn er ook enkele opmerkingen te benoemen. Ten eerste kan het instellen van de verlichting op de SteelSeries Rival 650 Draadloze Gaming Muis als omslachtig worden ervaren. Ten tweede wordt deze hoogwaardige gaming muis geleverd met een aanzienlijk prijskaartje.

Pluspunten

Minpunten

5. Logitech M705 - Beste simpele computer muis

De Logitech M705 draadloze Marathon Muis biedt gebruikers veelzijdigheid en comfort. Dankzij de geavanceerde laser sensor functioneert de muis feilloos op vrijwel elke ondergrond. Met de geïntegreerde duimknoppen kunnen gebruikers eenvoudig navigeren tussen functies zoals ‘vorige’ en ‘volgende’, wat de productiviteit verhoogt. Draadloos gemak wordt geleverd door de USB nano ontvanger, die naadloos in je laptop of PC past en compatibiliteit biedt met andere Logitech Unifying-apparaten. Een opvallende eigenschap is de indrukwekkende batterijlevensduur.

Daarnaast zijn er ook aandachtspunten te benoemen. Ten eerste, de muis produceert een hoorbaar klikgeluid bij gebruik, wat als storend kan worden ervaren in stille werkomgevingen. Ten tweede, vanwege zijn ontwerp en functionaliteit is deze muis niet geoptimaliseerd voor gaming.

Pluspunten

Minpunten

Top 10 computer muizen

Waar kun je het beste een computer muis kopen? In onze grondige analyse hebben we duidelijk aangegeven welke computer muis momenteel onze beste keuze is. Als je echter nog twijfelt, geen zorgen!

Bekijk hieronder de top 10 meest populaire computer muizen, verkrijgbaar bij verschillende grote online winkels. Door op de knop te klikken, word je direct doorgestuurd naar de top 10 computer muizen!

Waar moet je op letten bij het kopen van een computer muis?

Type muis

 • Optische muizen: Deze muizen gebruiken een LED-lampje om de bewegingen te volgen. Ze zijn over het algemeen nauwkeurig op de meeste oppervlakken, behalve glas en spiegelende oppervlakken.
 • Laser muizen: Deze muizen bieden een hogere DPI (dots per inch) en zijn geschikt voor nauwkeurigere tracking, zelfs op gladdere oppervlakken. Ze zijn ideaal voor grafisch ontwerp en gaming.
 • Trackball muizen: In plaats van de muis te verplaatsen, gebruik je je duim of vingers om een bal te draaien, wat handig kan zijn voor mensen met beperkte bewegingsvrijheid.
 • Ergonomische muizen: Deze muizen zijn ontworpen om comfort en ondersteuning te bieden, wat kan helpen om de belasting op de pols en onderarm te verminderen en het risico op RSI te verminderen.

Connectiviteit

 • Bedrade muizen: Deze muizen vereisen een fysieke verbinding met de computer via een USB-poort. Ze hebben geen batterijen nodig maar kunnen de bewegingsvrijheid beperken.
 • Draadloze muizen: Draadloze muizen bieden meer bewegingsvrijheid en verminderen het gedoe van kabels. Ze gebruiken meestal een USB-dongle of Bluetooth om verbinding te maken, maar vereisen batterijen of oplaadmogelijkheden.

Gevoeligheid (DPI)

 • De DPI (dots per inch) bepaalt hoe gevoelig de muis reageert op bewegingen. Een hogere DPI resulteert in snellere cursorbewegingen, terwijl een lagere DPI zorgt voor langzamere, preciezere bewegingen. Voor taken zoals gaming of grafisch ontwerp is een hoge DPI gewenst, terwijl een lagere DPI voldoende is voor standaard computergebruik.

Ergonomie

 • Het comfort van de muis is essentieel, vooral als je lange uren achter de computer doorbrengt. Een ergonomische muis kan bijdragen aan een betere houding en verminderde kans op RSI. Let op de vorm, grootte en grip van de muis en kies een model dat comfortabel in de hand ligt en ondersteuning biedt aan je hand en pols.

Aantal knoppen

 • Afhankelijk van je behoeften en gebruik, kan het aantal knoppen op de muis belangrijk zijn. Voor gaming of professionele software kunnen extra programmeerbare knoppen handig zijn voor snelkoppelingen en macro’s. Voor standaard computergebruik is een basis aantal knoppen vaak voldoende.

Veel gestelde vragen

Wat is een goede muis voor PC?

Logitech MX Master 3:

 • Type: Draadloze muis
 • Kenmerken: Deze muis biedt een ergonomisch ontwerp, hoge precisie met een DPI tot 4000, en een scala aan programmeerbare knoppen. De MX Master 3 is ideaal voor zowel kantoorwerk als creatieve taken zoals grafisch ontwerp en fotobewerking.

Razer DeathAdder V2:

 • Type: Bedrade gamingmuis
 • Kenmerken: Bekend om zijn nauwkeurigheid en responsiviteit, heeft deze muis een DPI tot 20.000, optische switches voor snellere reactietijden, en een ergonomisch ontwerp dat comfort biedt tijdens lange gaming-sessies.

SteelSeries Rival 600:

 • Type: Bedrade gamingmuis
 • Kenmerken: De Rival 600 heeft een instelbaar gewichtssysteem, een dubbele sensor met een DPI tot 12.000, en een modulair ontwerp. Het is een populaire keuze onder gamers vanwege zijn aanpasbaarheid en nauwkeurigheid.

Microsoft Surface Precision Mouse:

 • Type: Draadloze muis
 • Kenmerken: Deze muis biedt een strak ontwerp, programmeerbare knoppen, en een DPI tot 3.200. Het is een goede keuze voor zowel kantoorwerk als creatieve professionals die een betrouwbare en veelzijdige muis nodig hebben.

Corsair Dark Core RGB Pro:

 • Type: Draadloze gamingmuis
 • Kenmerken: Met een DPI tot 18.000, draadloze Qi-opladen, en een aanpasbaar ontwerp, is deze muis ideaal voor serieuze gamers die op zoek zijn naar prestaties en aanpasbaarheid.

 

Wat is beter draadloze muis of met draad?

Of een draadloze muis beter is dan een muis met draad hangt af van je specifieke behoeften en voorkeuren. Een draadloze muis biedt het voordeel van bewegingsvrijheid en een opgeruimde werkruimte zonder de wirwar van kabels. Dit maakt ze handig voor mensen die vaak van locatie wisselen of een opgeruimde bureauomgeving waarderen.

Echter, draadloze muizen vereisen batterijen die opgeladen of vervangen moeten worden, en kunnen soms last hebben van storingen of verbindingsproblemen. Aan de andere kant biedt een muis met draad een stabielere en snellere verbinding, wat vooral belangrijk is voor gaming of andere toepassingen waarbij een snelle reactietijd cruciaal is.

Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over batterijverbruik of oplaadtijden. Het nadeel is echter de beperkte bewegingsvrijheid en de rommelige uitstraling door het snoer op je bureau. Over het algemeen hangt de beste keuze af van je persoonlijke voorkeur en de specifieke toepassing waarvoor je de muis wilt gebruiken.

Hoe verbind je een muis met je computer?

Het verbinden van een muis met je computer kan op verschillende manieren, afhankelijk van het type muis dat je hebt. Voor een bedrade muis sluit je eenvoudig de USB-connector van de muis aan op een vrije USB-poort op je computer.

Voor draadloze muizen gaat het proces vaak als volgt: allereerst plaats je de batterijen in de muis. Vervolgens steek je de meegeleverde USB-dongle (ontvanger) in een vrije USB-poort van je computer. Na het inschakelen van de muis, zal deze automatisch proberen verbinding te maken met de dongle.

In sommige gevallen moet je wellicht een knop op de muis indrukken om de koppelingsmodus te activeren. Zodra de muis correct is gekoppeld, zou je deze zonder problemen moeten kunnen gebruiken op je computer. Sommige geavanceerdere draadloze muizen maken ook gebruik van Bluetooth-technologie, waarbij je de muis via de Bluetooth-instellingen op je computer moet koppelen. Het is altijd aan te raden om de bijgeleverde handleiding van de muis te raadplegen voor specifieke instructies.

Hoe belangrijk is de ergonomie van een muis?

De ergonomie van een muis is zeer belangrijk, vooral voor mensen die lange uren achter een computer werken. Een ergonomisch ontworpen muis zorgt ervoor dat de hand, pols en arm in een natuurlijke en ontspannen houding blijven tijdens het gebruik, waardoor het risico op overbelasting en mogelijke blessures zoals RSI (Repetitive Strain Injury) wordt verminderd. Een goede ergonomie kan ook bijdragen aan een hoger comfortniveau, wat op zijn beurt de productiviteit kan verhogen.

Wat is de levensduur van een computer muis?

De levensduur van een computer muis kan variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de kwaliteit van het product, het gebruik en de omstandigheden waaronder het wordt gebruikt. Over het algemeen kan een hoogwaardige muis met regelmatig onderhoud en zorgvuldig gebruik enkele jaren meegaan. Goedkope muizen kunnen echter sneller slijten en kunnen mogelijk na een jaar of zelfs korter vervangen moeten worden. Draadloze muizen hebben daarnaast een batterij of accu die na verloop van tijd kan slijten en vervangen moet worden. Het is belangrijk om te investeren in een kwalitatief goede muis en deze goed te onderhouden om de levensduur te optimaliseren.

Scroll to Top