Home

Een blender word bijgevuld met noten terwijl er al water in zit.

Beste Blender Van 2024 - Vergelijk En Koop
25 februari 2024 door de elektronica specialisten van productenreview.nl

Inhoudsopgave
 1. Introductie
 2. De product vergelijker
 3. Nummer 1: Princess 212091
 4. Nummer 2: MOA MB10B
 5. Nummer 3: Philips HR2600
 6. Waar moet je op letten bij het kopen van een blender? 
 7. Veel gestelde vragen

Het is tijd om een serieus probleem in de samenleving aan te kaarten. Er worden blenders verkocht van meer dan 300 euro. Wij snappen dat je natuurlijk handige accessoires bij een blender kan krijgen, of dat de blender een immense inhoud tot zijn beschikking heeft, maar uiteindelijk is een blender bedoelt om fijn te maken. Wie is nou bereid om 300 euro neer te leggen voor iets wat maar een fractie van dat bedrag hoeft te kosten? Wij zijn op zoek gegaan naar de beste blender van 2024 en hebben een lijst van drie blenders gemaakt die wél voldoen aan jullie prijs-kwaliteitverwachtingen. Al met al, een lijst van 25 blenders zijn door onze testprocedures heen gegaan en daarbij zijn er drie overgebleven. Iedereen kan nu thuis rustig ademhalen en thuis heerlijke sauzen, soepen en smoothies maken, want eerlijk is eerlijk voor 300 euro hou je geen geld over om eten in je blender te doen.

Top 3 beste blenders

1. Princess 212091

Beste blender (prijs-kwaliteitverhouding)

2. MOA Blender MB10B

Beste blender 2 Go 

3. Philips HR2600

Beste kleine blender

Op welke wijze is deze ranglijst van de beste 3 tot stand gekomen?

Om de beste blender te vinden, hebben we grondig onderzoek gedaan door meerdere producten te vergelijken op aspecten zoals online populariteit, prijs-kwaliteitverhouding, functionaliteiten en consumentenervaringen. Na een uitgebreide analyse zijn de 3 producten op deze pagina als absolute toppers uit de test naar voren gekomen.

25 blenders vergeleken

25 ervaringen verwerkt

7+ uur onderzoek

1. Princess 212091 - Beste blender (prijs-kwaliteitverhouding)

De lijst begint met de Princess 212091. Dit is een schenkkan blender met een inhoud van 1,5L wat betekent dat je er ongeveer 5 á 6 glazen uit kan schenken. Op de zondagochtend wordt niemand meer overgeslagen voor een lekkere smoothie. De Princess 212091 heeft een vermogen van 1000W en kan dus gemakkelijk ook de hardere en grotere stukken voedsel verwerken. 

Desondanks de 1,5L inhoud is het een compacte blender die gemakkelijk in een keukenkast is te verstoppen. Woon je in een kleine studio op vijfhoog en is de blender toch nog te groot voor jou? De blender is eenvoudig uit elkaar te halen waardoor je de onderdelen apart kan opbergen. Het uit elkaar halen van de onderdelen brengt een andere handigheid met zich mee, namelijk het schoonhouden van de blender. Er is niks viezer dan een blender gebruiken om er een week later achter te komen dat je deze niet goed hebt schoongemaakt. Je kan de gehele blender los van elkaar schroeven en laten weken in een sopje. Opgeruimd staat netjes.

Pluspunten

Minpunten

Op nummer twee hebben wij de Blender To Go gezet van MOA. Het MB10B model. Dit is een klein model met een inhoud van 0.6L en een vermogen van 800W. Ondanks de kleinere inhoud is de blender ook beschikbaar voor de hardere stukken fruit en groente. Het product wordt standaard geleverd met twee flessen die meegenomen kunnen worden naar bijvoorbeeld het werk. Wij hadden vraagtekens gezet bij het schoonmaak gemak van de blender, maar dit was volledig naar wens. De flessen worden schoongemaakt als losse bidons en kunnen gemakkelijk in de vaatwasser geplaatst worden. 

Concluderend scoort de MOA blender van alle blenders het hoogst op gebruikersgemak. Als je in de ochtend weinig tijd hebt om ontbijt te maken, dan zal de MB10B jou een hoop tijd en moeite besparen. En hoe lekker is het dat je dan ook nog gezond bezig bent? Doordat de blender maar één snelheid stand heeft wordt het erg aangeraden om de blender te gebruiken voor smoothies. Het is een blender die je koopt voor het gemak die hij brengt, niet de eindeloze mogelijkheden.

Pluspunten

Minpunten

Als derde en laatste op de lijst staat de Philips Daily Collection Miniblender HR2600. Het is lastig voor blenders om zichzelf te onderscheiden van de rest. De nummer één is simpelweg de beste blender momenteel verkrijgbaar voor deze prijsklasse. Wij zijn daarom op zoek gegaan naar blender die zichzelf echt kunnen onderscheiden van de rest en daarmee kunnen inspelen op een unieke behoefte van de consument. 

Eveneens onder nummer één hebben wij al even genoemd dat ruimte een argument kan zijn om geen blender te kopen. De Philips Daily Collection Miniblender HR2600 speelt hier heel wijs op in. De blender is klein en licht. Het is perfect voor moeders die babyvoeding willen maken voor hun kleintjes. De blender is 36 cm hoog en maar 11 cm breed en diep. Het argument van te weinig ruimte is daarom niet meer valide. Zoals verwacht heeft deze blender iets minder vermogen. Het is ook mogelijk om een bidon te bevestigen aan de blender, zodat je gemakkelijk onderweg bent met een blender to go.

Pluspunten

Minpunten

Top 10 blenders

Waar kun je het beste een blender kopen? In onze grondige analyse hebben we duidelijk aangegeven welke blender momenteel onze beste keuze is. Als je echter nog twijfelt, geen zorgen!

Bekijk hieronder de top 10 meest populaire blenders, verkrijgbaar bij verschillende grote online winkels. Door op de knop te klikken, word je direct doorgestuurd naar de top 10 blenders!

Waar moet je op letten bij het kopen van een blender?

Bij de aanschaf van een blender is het belangrijk om op verschillende aspecten te letten. Allereerst is het vermogen van de blender van cruciaal belang. Kies een model met voldoende kracht om diverse ingrediënten, zowel zacht als hard, efficiënt te kunnen verwerken.

De inhoud van de blenderkan is ook relevant, afhankelijk van de hoeveelheid voedsel die je doorgaans wilt bereiden. Selecteer een grootte die aansluit bij je gebruikersbehoeften. Overweeg bovendien of je de voorkeur geeft aan een blender met of zonder schenkkan, wat het gieten van bereide mixen vergemakkelijkt.

Als je van plan bent bevroren producten te blenden, controleer dan of de blender deze mogelijkheid biedt. Niet elke blender is even geschikt voor het verwerken van bevroren ingrediënten.

Antislipfuncties zijn ook praktisch om mogelijke ongelukken te voorkomen. Zorg ervoor dat de blender stevig op het aanrecht blijft staan tijdens gebruik. Samengevat is het verstandig om bij de aankoop van een blender rekening te houden met het vermogen, de inhoud, de aanwezigheid van een schenkkan, de mogelijkheid tot verwerking van bevroren producten en eventuele antislipfuncties voor een optimale gebruikservaring.

Veel gestelde vragen

Waar kan je een blender voor gebruiken?

Wat ideeën voor de blender:  Smoothies, shakes, soepen, sauzen, babyvoeding, pesto, salsa, ijsdranken, notenboterm, puree, pannenkoeken, beslag, dressings, marinades, crushed ice, koffie en specerijen.

 

Hoe maak ik een blender schoon?

Het reinigen van een blender is een eenvoudig proces dat enkele stappen omvat. Nadat je de blender hebt uitgeschakeld en losgekoppeld, verwijder je de kan van de motorbasis. Giet eventuele restanten uit en demonteer afneembare onderdelen volgens de instructies. Voor een grondige reiniging kunnen de onderdelen met de hand worden gewassen met warm water en afwasmiddel. Het is belangrijk om te controleren of de onderdelen vaatwasserbestendig zijn. Daarna maak je de motorbasis schoon met een vochtige doek, waarbij je ervoor zorgt dat er geen water in de elektrische componenten komt. Laat alle gereinigde onderdelen volledig drogen voordat je de blender weer monteert. Voor het verwijderen van onaangename geuren kun je ook een mengsel van water en citroensap of azijn laten draaien. Regelmatig schoonmaken helpt niet alleen bij het behouden van een hygiënische blender, maar verlengt ook de levensduur ervan.

Hoeveel watt moet mijn blender hebben?

Het vereiste wattage voor een blender hangt af van de specifieke taken die je van plan bent ermee uit te voeren. Over het algemeen geldt dat blenders met een hoger wattage krachtiger zijn en beter in staat zijn om moeilijke taken aan te pakken, zoals het vermalen van ijs of het pureren van harde ingrediënten.

Hier is een algemene richtlijn:

 • 300-500 watt:

Geschikt voor eenvoudige taken zoals het mengen van zachte ingrediënten, zoals fruit en yoghurt.

 • 500-700 watt:

Voldoende voor basisblending, waaronder smoothies en het pureren van zachte groenten.

 • 700-1000 watt:

Geschikt voor algemeen gebruik, inclusief het malen van ijs en het pureren van hardere ingrediënten.

 • Meer dan 1000 watt:

Ideaal voor intensief gebruik, zoals het verwerken van bevroren fruit, noten, ijsblokjes en andere zware taken.

Wat is de levensduur van een blender?

De levensduur van een blender kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van het apparaat, het merk, de frequentie van gebruik en de mate van onderhoud. Over het algemeen kunnen blenders van goede kwaliteit en van gerenommeerde merken meerdere jaren meegaan bij normaal gebruik en adequaat onderhoud.

Regelmatig schoonmaken, zorgen voor juist gebruik (bijvoorbeeld niet overbelasten met te harde ingrediënten) en opvolgen van de onderhoudsinstructies van de fabrikant kunnen de levensduur van een blender verlengen. Het is ook belangrijk om aandacht te besteden aan garanties die fabrikanten bieden, omdat deze vaak inzicht geven in de verwachte duurzaamheid van het product.

Scroll to Top