Home

Een autospeaker in de deur van een dure auto.

Beste Autospeaker Van 2024 - Vergelijk En Koop
24 Maart 2024 - door de elektronica specialisten van productenreview.nl

In de wereld van autorijden speelt de kwaliteit van je audio een centrale rol in je rijervaring. Goede autospeakers kunnen het verschil maken tussen een saaie rit en een meeslepende luisterervaring. Wij zijn op zoek gegaan naar de beste autospeaker van 2024. Dit artikel presenteert de top 5 beste autospeakers op de markt, met de De JBL Stage3 627 als absolute winnaar. 

Hoogwaardige autospeakers bieden voordelen zoals een helderder geluid, diepere bassen en een betere algehele audiokwaliteit, wat zorgt voor een verrijkte en plezierige rit. Deze verbeterde geluidskwaliteit kan je favoriete muziek, podcasts en gesprekken met familie en vrienden onderweg versterken. De meest geschikte personen om te investeren in kwalitatieve autospeakers zijn muziekliefhebbers, roadtrippers, pendelaars en iedereen die waarde hecht aan een hoogwaardige audiobeleving tijdens hun autoritten.

Top 5 beste autospeakers

1. JBL Stage3 627

Beste autospeaker (prijs-kwaliteitverhouding)

2. Pioneer TS-G1730F

Beste autospeaker van Pioneer

3. Excalibur XC173

Beste autospeaker van Excalibur

4. JVC CS-J620X

Beste autospeaker van JVC

5. Caliber CDS6

Beste autospeaker van Caliber

Op welke wijze is deze ranglijst van de beste 5 tot stand gekomen?

Om de beste autospeakers te vinden, hebben we grondig onderzoek gedaan door meerdere producten te vergelijken op aspecten zoals online populariteit, prijs-kwaliteitverhouding, functionaliteiten en consumentenervaringen. Na een uitgebreide analyse zijn de 5 producten op deze pagina als absolute toppers uit de test naar voren gekomen.

10 autospeakers met elkaar vergeleken

22 ervaringen gechecked

9+ uur aan onderzoek gedaan

1. JBL Stage3 627 - Beste autospeaker (prijs-kwaliteitverhouding)

De JBL Stage3 627 Autospeakers zijn ontworpen voor indrukwekkende geluidsprestaties in de auto. Deze krachtige luidsprekers combineren gepatenteerde technologieën en JBL pro-geluid voor een heldere en diepe bas.. De sub woofers leveren superieure prestaties door hun 35% groter conusoppervlak. Deze speakers zijn een ideale upgrade voor elk hifi-geluidssysteem en kunnen zelfs standaard autogeluid transformeren. Het UV-bestendige subwoofermembraan en de zijden dome-tweeters zorgen voor een hoogwaardige geluidskwaliteit.

Anderzijds zijn er ook een paar aandachtspunten te benoemen. Ten eerste het installeren van auto speakers kan voor sommigen als lastig worden ervaren. Als laatste kan een foutieve installatie kan de geluidskwaliteit aanzienlijk beïnvloeden, waardoor de speakers niet optimaal presteren. Het is daarom essentieel om de installatie correct uit te voeren om het beste geluid uit de speakers te halen en eventuele problemen te voorkomen.

Pluspunten

Minpunten

2. Pioneer TS-G1730F - Beste autospeaker van Pioneer

De Pioneer TS-G1730F is een hoogwaardige drieweg coaxiale luidspreker speciaal ontwikkeld voor een krachtig geluid. Met een maximaal vermogen van 300 Watt en een nominaal ingangsvermogen van 40 Watt zorgen deze speakers voor diepe basgeluiden en natuurlijke hoge tonen, zelfs bij hogere volumes. Het stijve ontwerp van de G-reeks is uitgerust met extra montageopeningen, wat de installatie in je auto eenvoudig maakt. De luidspreker heeft een frequentiekarakteristiek van 26 – 28.000 Hz, een gevoeligheid van 88,7 dB en is voorzien van een IMPP-composietconus en ferrietmagneten.

Desondanks de goede functionaliteiten zijn er ook een paar opmerkingen. Het eerste punt zijn lichte trillingen door de bas, wat de algehele ervaring lichterlijk kan beïnvloenden. Bovendien is een zorgvuldige installatie van de speakers essentieel voor optimale prestaties. Een onjuiste installatie kan leiden tot storingen en schade aan de speakers.

Pluspunten

Minpunten

3. Excalibur XC173 - Beste smartwatch voor het ontvangen van berichten

De Excalibur XC173 bieden een goede geluidservaring voor audiofanaten. Met een maximaal vermogen van 450W en RMS-vermogen van 60W leveren deze speakers een gebalanceerd en helder geluid. Ze hebben een indrukwekkende 2-Weg Coaxiale configuratie en een breed frequentiebereik van 69Hz tot 20kHz, wat zorgt voor een veelzijdige audioweergave. Dankzij de compacte inbouwdiepte van 57mm zijn ze eenvoudig te integreren in diverse auto’s. De set wordt compleet geleverd met grill, bevestigingsmateriaal, tweeters, midrange speakers en crossovers.

Daar staat tegenover dat de autospeakers ook wat aandachtspunten hebben. Allereerst kan een radio zonder HPF-regelaar leiden tot slechte geluidskwaliteit. Ten tweede is het essentieel om je huiswerk te doen om te verzekeren dat de gekozen speakers daadwerkelijk in je auto passen.

Pluspunten

Minpunten

4. JVC CS-J620X - Beste autospeaker van JVC

De JVC CS-J620X 2-Weg Coaxiale Luidspreker set is speciaal ontworpen voor Japanse auto’s. Deze set levert krachtige prestaties met een piekvermogen van 300 Watt en een RMS vermogen van 30 Watt. Met een frequentiebereik van 35Hz tot 22.000Hz en een geluidsdruk van 92dB/W.m bieden de luidsprekers een gebalanceerde geluidsweergave. De set bevat een 16cm subwoofer en een 25mm balanced tweeter. De hybride ophanging zorgt voor een optimale geluidskwaliteit, terwijl de minimale inbouwdiepte van 43mm zorgt voor een eenvoudige installatie in diverse autodeuren.

Daarnaast zijn er ook een aantal aandachtspunten te benoemen. Ten eerste wordt sterk aanbevolen om autospeakers door een professional te laten installeren om optimale prestaties en veiligheid te waarborgen. Een ander aandachtspunt is de speaker wordt geleverd zonder rooster. Dit kan invloed hebben op de bescherming van de speaker.

Pluspunten

Minpunten

5. Caliber CDS6 - Beste autospeaker van Caliber

De Caliber CDS6 zijn een hoogwaardige set van twee 16,5 cm speakers, speciaal ontworpen voor een optimale geluidsbeleving in de auto. Deze 2-weg coaxiale luidsprekers scheiden de diverse frequenties nauwkeurig, dankzij de 30 mm tweeters die de hoge en lage tonen onderscheiden. Met een minimaal geluid van 50 watt RMS en een maximaal vermogen van 120 watt leveren deze speakers een krachtig en helder geluid. Ze zijn voorzien van een IMPP-cone in Kevlar-look en hebben een montagediepte van 56 mm en een inbouwdiameter van 143 mm.

Ook zijn er wat aandachtspunten te benoemen. Ten eerste wordt de Caliber CDS6 autospeakers geleverd zonder bijgevoegde speakerkabels, wat extra aanschaf vereist. Daarnaast merken sommige gebruikers op dat de basprestaties van deze speakers beter hadden gekund, wat mogelijk invloed heeft op de algehele geluidskwaliteit.

Pluspunten

Minpunten

Top 10 autospeakers

Waar kun je het beste een smartwatch kopen? In onze grondige analyse hebben we duidelijk aangegeven welke smartwatch momenteel onze beste keuze is. Als je echter nog twijfelt, geen zorgen!

Bekijk hieronder de top 10 meest populaire smartwatches, verkrijgbaar bij verschillende grote online winkels. Door op de knop te klikken, word je direct doorgestuurd naar de top 10 smartwatches!

Waar moet je op letten bij het kopen van een autospeaker?

Grootte en pasvorm: Het is essentieel om te controleren of de speakers compatibel zijn met de afmetingen van je auto. De inbouwdiameter en montagediepte zijn hierbij cruciaal. Een verkeerde pasvorm kan leiden tot problemen bij de installatie en een slechte geluidskwaliteit.

Type speakers: Er zijn twee hoofdtypen autospeakers: coaxiale en component speakers. Coaxiale speakers zijn vaak eenvoudiger te installeren omdat ze zowel woofers als tweeters in één unit hebben. Component speakers bieden over het algemeen een betere geluidskwaliteit door de gescheiden componenten, maar zijn complexer in installatie. Afhankelijk van je behoeften en de gewenste geluidskwaliteit kun je kiezen welk type het beste bij je past.

Vermogen: Het is belangrijk om te letten op zowel het RMS-vermogen als het piekvermogen van de speakers. Het RMS-vermogen geeft een indicatie van het continue vermogen dat de speaker kan leveren, terwijl het piekvermogen het maximale vermogen aangeeft dat de speaker kan verdragen. Kies speakers met een vermogen dat past bij je audio-installatie en luistergewoonten om vervorming en beschadiging te voorkomen.

Gevoeligheid: De gevoeligheid van een speaker, uitgedrukt in dB/W/m, geeft aan hoe efficiënt de speaker is in het omzetten van het ingangsvermogen in geluid. Een hogere gevoeligheid betekent dat de speaker luider zal zijn bij een bepaald vermogen. Dit is vooral belangrijk als je een krachtig geluid wilt met een standaard autoradio of een externe versterker.

Frequentiebereik: Het frequentiebereik van een speaker geeft aan welke frequenties deze kan produceren. Een breed frequentiebereik zorgt voor een meer gebalanceerd geluid, waarbij zowel de lage, midden- als hoge tonen goed worden weergegeven. Kies speakers met een uitgebreid frequentiebereik voor een volledige en rijke audioweergave.

Budget: Het is raadzaam om een budget vast te stellen voordat je op zoek gaat naar autospeakers. Hoewel er speakers zijn in verschillende prijsklassen, is het belangrijk om een balans te vinden tussen prijs, kwaliteit en de gewenste functies. Het is verleidelijk om te bezuinigen op kosten, maar kwaliteit en duurzaamheid moeten ook in overweging worden genomen om ervoor te zorgen dat je langdurig kunt genieten van een hoogwaardige geluidservaring in je auto.

Veel gestelde vragen

Hoe werken autospeakers?

Autospeakers spelen een cruciale rol in het geluidssysteem van een auto door elektrische signalen om te zetten in hoorbare geluidsgolven voor de inzittenden. Het proces begint met een elektrisch audiosignaal dat wordt geproduceerd door de autoradio, een versterker of een ander audiobronapparaat. Dit signaal representeert het gewenste geluid, zoals muziek, stemmen of geluidseffecten.

Als het audiosignaal zwak is, wordt het vaak versterkt door een externe versterker voordat het naar de speaker gaat. Deze versterking zorgt ervoor dat het geluid luid genoeg is om duidelijk hoorbaar te zijn in de auto, vooral bij hogere volumes. Vervolgens worden de versterkte elektrische signalen naar de autospeaker gestuurd. In de speaker wordt dit elektrische signaal omgezet in mechanische trillingen door middel van een trilmembraan, meestal een conus genoemd. Deze trillingen produceren geluidsgolven die we horen als muziek, stemmen of andere geluiden in de auto.

Wat is een tweeter?

Een tweeter is een type luidsprekerdriver dat specifiek is ontworpen om hoge frequenties van geluid weer te geven. Terwijl standaard luidsprekers een breed scala aan frequenties kunnen produceren, is een tweeter geoptimaliseerd voor de hogere tonen, meestal variërend van ongeveer 2.000 tot 20.000 Hz.

In een luidsprekersysteem werkt de tweeter samen met andere drivers, zoals woofers (voor lage frequenties) en midrange drivers (voor middentonen), om een volledig geluidsspectrum te produceren. Door de specifieke focus op hoge frequenties kan een tweeter details en helderheid toevoegen aan muziek en geluiden, waardoor nuances en texturen beter worden weergegeven. Tweeters kunnen verschillende materialen en technologieën gebruiken voor hun conussen en domes, zoals zijde, metaal, of keramiek, om de geluidskwaliteit te optimaliseren voor specifieke toepassingen en luisterervaringen.

Wat zijn goede speakers voor in de auto?

JBL: Bekend om hun uitstekende geluidskwaliteit en betrouwbaarheid, biedt JBL een scala aan autospeakers die zowel betaalbaar als van hoge kwaliteit zijn.

Pioneer: Met een lange geschiedenis in de audiowereld, biedt Pioneer een breed assortiment speakers die zowel qua prestaties als prijs goed scoren.

Alpine: Gespecialiseerd in auto-audio, staat Alpine bekend om hun hoogwaardige geluidssystemen die zorgen voor een heldere en gebalanceerde audioweergave.

Focal: Als je op zoek bent naar high-end speakers met uitzonderlijke geluidskwaliteit, dan is Focal een uitstekende keuze. Ze bieden premium speakers die vaak worden geprezen om hun detail en helderheid.

Kicker: Voor diegenen die op zoek zijn naar krachtige bas en algemene luide geluidsprestaties, is Kicker een populair merk dat bekend staat om zijn robuuste en krachtige speakers.

Hoeveel kost een speaker voor in de auto?

Instapniveau speakers: Deze kunnen beginnen bij ongeveer €20 tot €50 per paar. Deze speakers zijn vaak van basiskwaliteit en zijn geschikt voor degenen die op een budget zitten of gewoon een eenvoudige vervanging nodig hebben.

Middenklasse speakers: Deze kosten meestal tussen de €50 en €150 per paar. In deze prijsklasse vind je speakers met betere geluidskwaliteit, duurzaamheid en mogelijk extra functies zoals betere materialen en technologieën.

Premium of high-end speakers: Deze kunnen variëren van €150 tot enkele honderden euro’s per paar. Deze speakers zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, bieden uitstekende geluidskwaliteit, en zijn vaak voorzien van geavanceerde technologieën voor een superieure luisterervaring.

Hoeveel watt moeten speakers hebben voor in de auto?

Het vermogen (wattage) van auto speakers is een belangrijke factor, maar het juiste wattage hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van je auto, je luistergewoonten en hoe luid je de muziek wilt kunnen afspelen zonder vervorming. Hier zijn enkele richtlijnen:

Vermogen: Voor de meeste standaard autoluidsprekers is een vermogen tussen de 15 en 50 watt RMS (Root Mean Square) per speaker over het algemeen voldoende. RMS is een maat voor continue vermogen, wat een betere indicator is voor de geluidskwaliteit dan piekvermogen.

Geluidskwaliteit: Het is niet alleen de wattage dat telt, maar ook de kwaliteit van het geluid dat de speaker produceert. Zelfs een luidspreker met een lager vermogen kan een helderder en beter geluid produceren dan een luidspreker met een hoger vermogen, afhankelijk van de gebruikte materialen en technologieën.

Versterker: Als je van plan bent om een aparte versterker te gebruiken, kan dit het vermogen van de speakers verhogen. In dit geval wil je misschien speakers kiezen die een hoger vermogen aankunnen, bijvoorbeeld tussen 50 en 100 watt RMS, om het meeste uit je audio-installatie te halen.

Subwoofer: Als je ook een subwoofer in je audiosysteem wilt gebruiken voor diepe bas-tonen, is het aan te raden om speakers te kiezen die kunnen samenwerken met je subwoofer en versterker voor een gebalanceerde geluidsweergave.

Het is belangrijk om te onthouden dat het vermogen van de speakers moet worden afgestemd op de rest van je audiosysteem. Een goed gebalanceerd systeem waarbij alle componenten goed samenwerken, zal resulteren in de beste geluidskwaliteit. Het is altijd een goed idee om advies in te winnen bij een specialist of de technische specificaties van de speakers te raadplegen voordat je een aankoop doet.

Scroll to Top